-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 07

118 Seimo narių pateikė dokumentus dėl imuniteto, 23 norint įeiti į Seimą reikės testo

118 Seimo narių pateikė informaciją kanceliarijai apie pasiskiepijimą ar persirgimą COVID-19, likusieji 23 norėdami įeiti į Seimą nuo sausio 11 dienos turės pateikti neigiamą testą.
Seime
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius, neigiamo COVID–19 testo rezultato kanceliarija lauks iki sausio 10 dienos.

Parlamentarams, nepateikusiems nei dokumento apie vakcinaciją ar persirgimą, nei neigiamo testo atsakymo, nuo sausio 11 dienos bus apribotas leidimas patekti į Seimo rūmus, nebent reikiamus dokumentus jie pateiks atvykę į Seimą sausio 11 dieną.

„Tiems, kurie supažindino Seimo kanceliarijos darbuotojus su reikiamais dokumentais, patekimo į Seimo rūmus tvarka išlieka absoliučiai tokia pati, kokia veikė iki šiol. Seimo nariai, kurie teisės aktais nustatyto reikalavimo neįvykdys, Vadovybės apsaugos tarnybai deaktyvavus jų pažymėjimus, negalės įeiti, taip pat negalės įvažiuoti į vidinį Seimo kiemą. Nebent atvykimo metu jie turės su savimi reikalingus dokumentus“, – sako Seimo kancleris Modestas Gelbūda.

Seimas gruodžio pabaigoje priėmė Seimo statuto pataisas, kad nuo sausio į parlamentą Seimo narys gali įeiti tik pateikęs dokumentą, patvirtinantį asmens atitiktį Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos arba karantino paskelbimo nurodytiems kriterijams.

Jeigu tokio dokumento neturintis parlamentaras nedalyvaus Seimo ar komitetų, komisijų posėdžiuose, bus laikoma, jog posėdis praleistas be svarbios pateisinamos priežasties.

Taip pat pandemijos metu Seimo narys rinkėjus į susitikimus uždarose patalpose galės kviesti tik tuo atveju, jeigu turi tokį dokumentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius