Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 18

15min pristato naują rubriką apie Lietuvos ir pasaulio įdomybes – „Ar žinai?“

Pirmadienį startuoja nauja 15min portalo rubrika „Ar žinai?“. Ji bus skirta smalsiems ir pasaulį bei Lietuvą geriau pažinti norintiems žmonėms, kuriuos domina ne tik naujienos. Įdomūs faktai, mažai pažinti istoriniai įvykiai, stebinančios Žemės vietos, pasaulį keitę žmonės, technologijų progresas, atsakymai į netikėtus klausimus ir kitokios įdomybės iš Lietuvos ir viso pasaulio – visa tai apims naujoji rubrika.
Ar žinai?
Ar žinai? / 15min nuotr.

Naująją rubriką bus galima pasiekti adresu https://www.15min.lt/ar-zinai, taip pat „Facebook“ socialiniame tinkle. Rubrikoje bus galima rasti skiltis „Įdomi Lietuva“, „Įdomus pasaulis“, „Įdomūs klausimai“ ir „Pasitikrink žinias“.

Skiltyje „Įdomi Lietuva“ bus publikuojami tekstai, kurie leis praplėsti žinias apie Lietuvos visuomenę, istoriją, geografiją, kultūrą, daug pasiekusius žmones. Skiltyje „Įdomus pasaulis“ bus galima skaityti apie istorines, geografines, technologines ir pan. įdomybes iš viso pasaulio.

Skiltyje „Įdomūs klausimai“ bus galima rasti atsakymus į paprastus, bet tuo pačiu ir įdomius klausimus – iš kur atsirado širdies simbolis, kuo Didžioji Britanija skiriasi nuo Jungtinės Karalystės ir kas buvo pirmiau – višta ar kiaušinis. Skiltyje „Pasitikrink žinias“ 15min skaitytojai galės pasitikrinti žinias atlikdami įvairius testus.

Rubrikos redaktorius bus 15min žurnalistas Ugnius Antanavičius, anksčiau dirbęs aktualijų skyriuje. U.Antanavičius – pagrindinis 15min organizuojamos Nacionalinės viktorinos klausimų kūrėjas ir koordinatorius, ilgametis įvairių protų kovų ir viktorinų organizatorius, knygos „Pasaulio lietuviai: šlovė ir gėda“ bendraautorius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnius Antanavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnius Antanavičius

„Visi žinome jausmą, kai sužinoję stebinantį ir įdomų faktą mintyse ištariame „O, geras“ ir juo skubame dalintis su kitais. Būtent į tokias žinias bus orientuota ir ši rubrika. Sieksime, kad „Ar žinai?“ skaitytojas gautų kokybišką, faktais paremtą ir tuo pačiu įdomią bei stebinančią informaciją. Rubrikos straipsniai plės bendrą išsilavinimą ir leis geriau suprasti kontekstą, supantį svarbiausius įvykius bei procesus Lietuvoje ir pasaulyje“, – sako U.Antanavičius.

Naujienų portalas 15min – inovatyvus patikimos žiniasklaidos kanalas, kurio misija kurti visuomenės gerovei, prisidėti prie geresnio ir teisingesnio pasaulio kūrimo. 15min žurnalistai už tyrimus ir analitines publikacijas yra nuolat įvertinami tiek nacionaliniais, tiek tarptautiniais apdovanojimais.

15min priklauso didžiausiai Baltijos šalyse žiniasklaidos grupei „Postimees Grupp“. Pagrindinė grupės veikla Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje – žiniasklaidos, televizijos, radijo ir kiti verslai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius