-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 08

15min redakcijoje – LGBT jautrumo mokymai žurnalistikos profesionalams

Liepos 5 dieną Nacionalinė LGBT teisių organizacija LGL surengė LGBT jautrumo mokymus portalo 15min žurnalistams. LGL surengtų mokymų metu siekta padidinti žurnalistikos profesionalų sąmoningumą kovojant su nepageidaujamais homofobijos, bifobijos ir transfobijos reiškiniais žiniasklaidoje.
15min redakcijoje – LGBT jautrumo mokymai
15min redakcijoje – LGBT jautrumo mokymai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Mokymų metu žurnalistams buvo pristatytos LGL kartu su tarptautiniais „E.T.HO.S.“ projekto partneriais parengtos gairės žiniasklaidos atstovams pranešant LGBT žmogaus teisių klausimais. Žurnalistai taip pat atliko įvairias praktines užduotis ir analizavo publikacijas LGBT klausimais Lietuvos žiniasklaidoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eglė Kuktoraitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eglė Kuktoraitė

„Džiaugiamės, kad portalas 15min ne tik tapo „Baltic Pride“ 2019 pagrindiniu informaciniu partneriu, bet ir toliau sėkmingai tęsia savo veiklą didindamas LGBT bendruomenės matomumą Lietuvoje. Esame sužavėti portalo atstovų entuziastingu noru gilinti savo žinias etiškos LGBT žmonių reprezentacijos žiniasklaidoje klausimu,“ – komentavo mokymus 15min redakcijoje vedusi Nacionalinės LGBT teisių organizacijos LGL komunikacijos vadovė Eglė Kuktoraitė.

„Esame pirmasis žiniasklaidos kanalas Lietuvoje, atvirai išreiškęs paramą LGBT bendruomenei. Džiaugiamės, kad parodėme pavyzdį kitoms žiniasklaidoms priemonėms, jog būtina prisidėti prie žmogaus teisių puoselėjimo. Nors pasiekėme greitų teigiamų rezultatų, o „Baltic Pride“ renginiai jau baigėsi, tęsiame ypač svarbią partnerystę su LGL, tad portalas 15min ir toliau nuosekliai švies bei informuos visuomenę įvairiomis žmogaus teisių temomis. Projektas „E.T.HO.S.“ įrodo mūsų ir LGL draugystės tęstinumą“, – sako 15min rinkodaros projektų vadovas Karolis Banevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min redakcijoje – LGBT jautrumo mokymai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min redakcijoje – LGBT jautrumo mokymai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min redakcijoje – LGBT jautrumo mokymai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min redakcijoje – LGBT jautrumo mokymai

Projektu „E.T.HO.S.“ siekiama didinti žurnalistų ir žurnalistikos studentų sąmoningumą apie LGBT žmonių reprezentaciją žiniasklaidoje bei didinti politikų ir sprendimų priėmėjų informuotumą apie homofobijos, bifobijos ir transfobijos reiškinius. Projekto veiklų kontekste parengtos gairės žiniasklaidos atstovams pranešant LGBT žmogaus teisių klausimais, organizuoti mokymai žurnalistams ir žurnalistikos studentams Lietuvoje, Graikijoje ir Kroatijoje, vykdomos sąmoningumo didinimo ir LGBT žmogaus teisių advokacijos veiklos.

Mokymai organizuoti įgyvendinant Europos Sąjungos Teisių, lygybės ir pilietybės programos lėšomis finansuojamą projektą „Pasipriešinti transfobiniams, homofobiniams ir bifobiniams stereotipams per geresnį reprezentavimą žiniasklaidoje“ („E.T.HO.S.“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius