Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 21

15min rubrikoje „Ne vienas namuose“ – trys festivalius apkeliavę filmai: žiūrėkit į sveikatą!

Prie portalo 15min pozityvių idėjų iniciatyvos „Ne vienas namuose“ prisijungia filmų platinimo kompanija „A One Films Baltic“, socialinėje erdvėje žinoma kaip „Lokys, liūtas ir šakelė“. 15min skaitytojams ji dovanoja Venecijos kino festivalyje pristatytą politinę satyrą „Belgų karalius“, stoiško humoro komediją apie šiuolaikinio gyvenimo paradoksus „Naujienos iš Marso planetos“, rodytą Berlyno kino festivalyje, ir prancūzišką komediją „50 pavasarių“ – apie iššūkius pasiekus gyvenimo vidurį.
Filmai „Ne vienas namusoe“ rubrikoje
Filmai „Ne vienas namusoe“ rubrikoje / 15min iliustracija

„Balandį švęsime veiklos dešimtmetį ir jau kuris laikas galvojome, kaip tai paminėti. Karantinas netikėtai pasiūlė išeitį – pasidalinti su žiūrovais trimis linksmais filmais. Atrinkome komedijas skirtingiems humoro jausmams – nuo politinės satyros iki lengvo prancūziško kino,“, – sako kompanijos įkūrėja Giedrė Krikščiūnaitė.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gera, sako portalas 15min su partneriais ir kviečia atrasti jums mielų nemokamų veiklų visą dieną ir kasdien rubrikoje „Ne vienas namuose“! Žiūrėkit filmus į sveikatą!

Filmas „Belgų karalius“

Pirmasis festivalių favoritų režisierių Peterio Brosens ir Jessicos Woodwoth komiškas kūrinys. Kol Belgijos karalius valstybiniu vizitu lankosi Stambule, jo šalis skyla ir jis tučtuojau turi vykti namo. Bet lėktuvai atšaukti – saulės audra sudrumsčia skrydžius. Laukti nėra ko ir visa išpopinta etiketo bei įvaizdžio specialistų svita keliauja namo per beprotiškus Balkanus – pakeliui sutikdami liaudies ansamblius, serijinius žudikus, nesibaigiančius upelius slyvų degtinės... Venecijos kino festivalyje pristatytoje komedijoje Balkanų ugnis uždega net ir ramiuosius belgus.

VIDEO: Žiūrėkite per 15min: filmas „Belgų karalius“

Filmas „Naujienos iš Marso planetos“

Filipas Marsas – racionalus žmogus, gyvenantis neracionaliame pasaulyje. Jis stengiasi būti geru tėvu, buvusiu vyru, kolega ir broliu, tačiau mažas jo pasaulis nulekia nuo savo orbitos. Jo sūnus virsta karingu vegetaru, duktė – pasipūtusia karjeriste, o sesuo pardavinėja didžiulius nuogų jų tėvų paveikslus. Galiausiai, Filipo gyvenimo scenoje pasirodo psichiškai nestabilus bendradarbis Žeromas ir jo gyvenimą visiškai išmuša iš rikiuotės. Filme „Naujienos iš Marso planetos“, pasitelkiant juodąjį humorą, puikius aktorius ir žiupsnelį siurrealizmo, kuriamas naujas požiūris į šeimos vertybes.

VIDEO: Filmas „Naujienos iš Marso planetos“

Filmas „50 pavasarių“

Aurorai – penkiasdešimt, tačiau moteris net nesiruošia apraudoti prabėgusių metų. Nesvarbu, kad yra išsiskyrusi, išgyvena nuotaikų kaitas, o jos artimiausi žmonės – dukros – pradeda gyventi savarankiškai. Vieną dieną moteris sutinka jaunystės meilę ir energija, rodos, grįžta su kaupu. Bet ar tikrai įmanoma viską pradėti iš pradžių? Atsakymas – filme „50 pavasarių“.

VIDEO: Filmas „50 pavasarių“

Esame atviri ir visiems skaitytojams, atradusiems receptų, kaip galima smagiai ir prasmingai leisti laiką namie. Jų idėjos, nuotraukos ir vaizdo įrašai laukiami konkurse „Ką veikiam?“ adresu pozityviai@15min.lt Čia laukiame ir norinčių prisijungti partnerių iniciatyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius