Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 06 05

Iš Ukrainos grįžęs K.Lančinskas įvertino ir mūsų policijos reformas: „Man nepatinka pareigūnų nuotaika“

Ketvirtadienį 15min studijoje lankėsi teisininkas Kęstutis Lančinskas, pastaruosius trejus su puse metų vadovavęs Europos Sąjungos patariamajai misijai Ukrainoje. Anot jo, Ukrainos policija juda į priekį, tačiau yra ir nemažai įstaigų, kurios vis dar stovi vietoje. K.Lančinskas užsiminė ir apie padėtį Lietuvos policijoje.

K.Lančinskas ilgus metus kūrė Lietuvos policiją, kol galiausiai, 2016 metais Vilniaus apskrities policijos vadovo kėdę iškeitė į galimybę dirbti Ukrainoje.

Šioje šalyje jis vadovavo ES patariamajai misijai, kurios tikslas – padėti teisėsaugai nusikratyti sovietinio palikimo, pasidalinti geriausia Vakarų šalių patirtimi ir pritaikyti ją Ukrainoje.

„Yra daugybė iššūkių vis dar stabdančių viešojo saugumo sektoriaus reformą, pavyzdžiui, nenoras ir pasipriešinimas pokyčiams, trūkumai įstatymuose, nepakankamas finansavimas, nepatenkinami standartai, koordinacijos trūkumas tarp agentūrų ir išsikerojusi korupcija“, – ukrainiečiams kalbėjo Kęstutis Lančinskas.

Kuo panaši dabartinė Ukrainos teisėsauga su situacija Lietuvoje prieš kelis dešimtmečius, kodėl vienos institucijos staigiai juda į priekį, o kitos stoviniuoja vietoje ir kas išties vyksta šioje šalyje?

Transliaciją žiūrėkite žemiau:

VIDEO: Iš Ukrainos grįžęs K.Lančinskas apie pareigūnų darbą karo zonoje: „Kiekvieną dieną randamas neidentifikuotas lavonas“

Studijoje apsilankęs K.Lančinskas pasakojo, kad Ukrainos policija sparčiai juda į priekį ir tobulėja. Tą mato ir visuomenę, jam atvykus pasitikėjimas pareigūnais buvo vos 4 proc, o šiandien yra išaugęs beveik 10 kartų.

Visgi dar netrūksta ir problemų, pavyzdžiui, reformoms priešinasi saugumo tarnybos, o generalinis prokuroras savo feisbuko paskyroje dalinasi rezonansinių tyrimų medžiaga.

Paklaustas apie padėtį Lietuvos policijoje, K.Lančinskas sakė, kad jam sunku vertinti iš šalies tai, kas įvyko per pastaruosius metus.

„Kas man tikrai nepatinka, tai pareigūnų nuotaika. Teko gatvėje susitikti buvusius kolegas, vis dar dirbančius pareigūnus. Jų nuotaika, jų pesimizmas man tikrai nepatinka. Matyt, tai nuotaikai turėjo įtakos įvykusios reformos“, – sakė jis.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius