Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22

15min studijoje žurnalistas Dovydas Pancerovas pristatė knygą „Kiborgų žemė“

Trečiadienį 15min studijoje žurnalistas Dovydas Pancerovas pristatė savo debiutinę knygą „Kiborgų žemė“. Visas jos pelnas bus skirtas Lietuvos karių gerovės gerinimui.

15min studijoje D.Pancerovas pasakojo apie knygą „Kiborgų žemė“, jos atsiradimą ir keliones į karo zonas rytinėje Ukrainoje.

Taip pat jis pristatė 15min paramos kariuomenei projektą, kurio centre – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų batalionas, įsikūręs Tauragės rajono Sakalinės miške.

Tai – arčiausiai sienos su Rusija esantis Lietuvos kariuomenės dalinys ir vienintelis batalionas, nutolęs nuo miestų.

Apie 200 profesionalių karių ir 400 šauktinių tarnauja ir gyvena bazėje, stovinčioje pačioje miško gilumoje. Ten nekursuoja viešasis transportas, todėl daug karių lieka dalinyje po darbo valandų ir savaitgaliais. Vienintelis jų laisvalaikis – šešiems šimtams karių skirta ankšta sporto salė ir nedidelė biblioteka.

15min kviečia pasirūpinti Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių gerove.

Paramos iniciatyvos metu surinktomis lėšomis 15min kartu su partneriais batalione įrengs dvi šiuolaikiškas erdves, skirtas karių poilsiui ir edukacijai. Naująsias bataliono erdves projektuoja dizainerė Ieva Folk, kelis šimtus knygų naujajai bataliono bibliotekai skiria leidykla „Alma littera“.

„Alma littera“ nuotr./Dovydo Pancerovo knyga „Kiborgų žemė“
„Alma littera“ nuotr./Dovydo Pancerovo knyga „Kiborgų žemė“

Kviečiame ir jus prisidėti prie šio projekto idėjos. Tai galite padaryti dviem būdais.

Pirmasis – įsigyti 15min žurnalisto Dovydo Pancerovo knygą „Kiborgų žemė“, pasakojančią apie jo keliones per revoliucijos ir karo ištiktą Ukrainą, nuotykius ir sukrėtimus karo zonose. Visas knygos pelnas bus skirtas Kęstučio mechanizuotajam pėstininkų batalionui.

Antrasis būdas – iniciatyvos puslapyje portale 15min galite tiesiogiai skirti 5, 10, 20, 30 eurų ir didesnę sumą. Skiriantiems 30 ir daugiau eurų 15min dovanoja knygą „Kiborgų žemė“.

Visi surinkti pinigai bus skirti tam, kad Sakalinės miške pilietinę pareigą garbingai atliekantys ir mūsų valstybės gynybai besiruošiantys kariai turėtų visavertį ir įdomų laisvalaikį.

VIDEO: Dovydas Pancerovas pristatė debiutinę knygą „Kiborgų žemė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius