-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 23 /2019 07 24

Naujasis kariuomenės vadas V.Rupšys: situacija reikalauja budrumo

Trečiadienį kariuomenės vado pareigas eiti pradėjęs naujasis kariuomenės vadas generolas majoras Valdemaras Rupšys sako, kad mūsų šalies ir regiono saugumo padėtis tikrai nėra gera. Tačiau jis patikino, kad Lietuvos kariuomenė pasirengusi atsakyti į bet kokią grėsmę.

„Saugumo situacija tikrai nėra gera. Tikrai, mano supratimu, ji nėra ypatingai pasikeitusi į gerąją pusę nuo 2014 metų“, – 15min studijoje sakė V.Rupšys.

Anot jo, išlieka įtampa Rytų Ukrainoje, Krymo klausimas yra neišspręstas ir nematyti perspektyvos, kad jis bus greitai išspręstas, kai kurie kaimynai labai intensyviai ir greitai ginkluojasi, didina savo karinius pajėgumus.

„Tai kelia labai daug rūpesčio ir ta situacija reikalauja ir budrumo, ir didžiulės atsakomybės, ir, aišku, pasakyčiau kaip kariuomenės vadas dabar, aukšto karinio parengtumo“, – pabrėžė naujasis kariuomenės vadas.

VIDEO: Naujasis Lietuvos kariuomenės vadas V.Rupšys: „Saugumo situacija tikrai nėra gera“

Kariuomenė – vis geryn

V.Rupšys akcentavo labai teigiamai vertinantis mūsų kariuomenę. Pasak jo, tiek psichologiškai, tiek techniškai, tiek taktiškai mūsų karinės pajėgos pasirengusios atsakyti į bet kokią grėsmę.

„Savarankiškai ar su sąjungininkais tikrai turime pasidžiaugti, kad mes esame NATO kariuomenė, kad turime labai gerus, patikimus sąjungininkus ir sugebame sąveikauti, spręsti bendrus uždavinius. Apibendrinant galiu pasakyti, kad kariuomenė vis geryn ir geryn“, – tvirtino jis.

Klausiamas apie kariuomenės viziją, kokią ją norėtų matyti po penkerių kadencijos metų, V.Rupšys teigė, kad mūsų kariuomenė turėtų būti dar labiau sustiprėjusi, taktiškai geriau pasirengusi, geriau aprūpinta techniškai ir visaip kitaip.

„Kad tikrai būti kariuomenė maksimaliai aukštoje kovinėje parengtyje, personalas būtų motyvuotas, parengtas vykdyti savo pareigas ir mes būtumėme kasdien, kaip sakė vienas amerikiečių generolas, būtumėme pasiruošę jau šį vakarą, jeigu reikės, kariauti“, – kalbėjo naujasis kariuomenės vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius