Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 08

15min studijoje – pokalbis apie tai, ką Vaiko teisių tarnybai pavyko nuveikti per metus ir kokie laukia pokyčiai

Siekant sukurti nepertraukiamai veikiančią vaiko teisių apsaugos sistemą, nuo 2018 m. liepos 1 d. įsigaliojo nauja, mažųjų interesus labiau apsauganti vaiko teisių apsaugos sistema. Jau metus laiko Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai tapo pavaldūs visų Lietuvos savivaldybių Vaiko teisių apsaugos skyriai, kurie dirba pagal vienodus standartus.

Naujai įkurtos tarnybos tikslas buvo užtikrinti vienodos praktikos, apsaugant ir ginant vaiko teises bei teisėtus interesus, formavimąsi ir taikymą valstybėje, savalaikį reagavimą į vaiko teisių pažeidimus ir operatyvų sprendimų priėmimą.

SADM (toliau – Tarnyba) duomenimis, nuo 2018 m. liepos 1 d. iki 2019 m. liepos 1 d. yra 675 atvejai, kai buvo nustatytas pirmas grėsmės vaikui lygis, šiuo metu jau yra užbaigtas jų vadybos procesas, nes šeima pajėgi savarankiškai užtikrinti vaiko teises ir teisėtus interesus.

VIDEO: Pokalbis apie tai, ką Vaiko teisių tarnybai pavyko nuveikti per metus ir kokie laukia pokyčiai

Apie tai, kokie buvo pirmieji darbo metai, su kokiais iššūkiais susidurta ir kokie pasikeitimai laukia vaiko teisės apsaugos įstatyme nuo kitų metų pradžios, 15min studijoje kalbamės su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktore Alina Jakavoniene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius