-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 02 /2018 10 03

Eimutis Misiūnas: matydamas kitų sričių iššūkius, negaliu užsimerkęs reikalauti 1000 eurų pareigūnams

Trečiadienį 15min studijoje lankėsi Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas ir Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vladimiras Banelis. Studijoje kalbėjomės apie tai, ko pareigūnai gali tikėtis kitąmet, ar didės ir kiek didės policininkų, ugniagesių gelbėtojų, pasieniečių, vadovybės apsaugos departamento ir viešojo saugumo tarnybos pareigūnų atlyginimai.
Eimutis Misiūnas, Vytenis Miškinis, Vladimiras Banelis.
Eimutis Misiūnas, Vytenis Miškinis, Vladimiras Banelis. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nors profsąjungos teigė girdėjusios pažadus, kad 2019 metai taps proveržio pareigūnams metais, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos prioritetuose šioje rudens sesijoje apie pareigūnus neužsimenama nė žodžiu.

Kitų metų biudžetas, anot valdančiųjų rugsėjį išplatinto pranešimo, bus nukreiptas socialinėms problemoms spręsti, šeimų finansinei gerovei, pensijoms, mokytojų, gydytojų, socialinių, kultūros darbuotojų atlyginimams didinti.

„Jei mes kalbame apie vaiko pinigus, pensijas, ten poreikis – šimtai milijonų. Aš paprašiau įstaigos vadovų, kad jie optimistiškiausiomis prognozėmis apskaičiuotų poreikius. Ir žinokite, tai neperlipo 100 mln. eurų.

Kai kalba premjeras, Seimo nariai, jie akcentuoja, kad didelis iššūkis finansams yra pensijos, vaikų pinigai, turtinės nelygybės mažinimas. Nes pareigūnų poreikiai – 70 mln. eurų – ne tas iššūkis.

O kai aš matau visus iššūkius ir esu komandos narys, negaliu sakyti, nežiūrėkime į mokytojus, gydytojus, tik noriu, kad pareigūnams turi būti 1000 eurų atlyginimas“, – studijoje kalbėjo Eimutis Misiūnas.

Anot E.Misiūno, visa statutinių pareigūnų sistema labai greitai juda pozityvia linkme. Vis dėlto V.Banelis nebuvo toks optimistiškas.

„Ministre, jūs turite sirgti už savo sritį ir guldyti galvą už savo sritį ir į priekį judėti adekvačiai“, – tvirtino pirmininkas.

Anot V.Banelio, judant tokiu tempu, koks yra dabar, perspektyvų įgyvendinti „Programą 1000“, tai yra, kad visi statutiniai pareigūnai iki 2020 metų uždirbtų bent 1000 eurų, kol kas nesimato.

VIDEO: Eimutis Misiūnas: visa statutinių pareigūnų sistema greitai juda pozityvia kryptimi
Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius