Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 18 /13:47

Remigijus Šimašius: mano ambicijos naujai kadencijai reikalauja ir daug vargo, ir daug proto

Po rinkimų nakties šiek tiek atsikvėpęs antrai kadencijai išrinktas Vilniaus meras Remigijus Šimašius 15min studijoje kol kas neatskleidė, su kuo pirmiausia derėsis dėl būsimosios valdančios daugumos sostinėje. Tačiau jis tikina, kad laiko dar yra, nes pirmasis naujosios Vilniaus tarybos posėdis įvyks balandžio 24 d. Pirmiausia bus sudėliojama būsimosios frakcijos viduje, kokias sąlygas jie kels. „Noriu numatyti kuo konkretesnius darbus“, – teigė jis.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
VIDEO: 15min studijoje – Vilniaus mero rinkimus laimėjęs Remigijus Šimašius

Rinkimai baigėsi, prasideda kasdienybė ir jos darbai. Nuo ko pradės kadenciją naujai išrinktas meras ir kas keisis savivaldybėje? Kokie pirmieji darbai darbotvarkėje dar iki pirmojo naujos tarybos posėdžio?

Ir kaip seksis suburti valdančiąją daugumą, kuriai prireiks bent trijų skirtingų politinių partijų atstovų?

Apie tai ir dar daugiau kalbėjomės su naujai išrinktu Vilniaus meru.

Pergalė ne vien dėl gatvių tvarkymo

R.Šimašius neslepia, kad pergalės antrajame ture tikėjosi. Esą taip įvertinti ne tik jo darbai, bet ir tos vertybės, kuriomis vadovaujamasi Vilniuje – atvirumas, pagarba kiekvienam žmogui, drąsesnis žvilgsnis į ateitį.

„Aš tai priimu, kaip labai svarbią pergalę ne tik gatvių, mokyklų tvarkymo ir kitų buitinių temų prasme, bet ir miesto vertybių prasme. Man tai labai svarbu. O žiūrint į Vilniaus miesto istoriją pastarųjų 30 metų, tai pirmas kartas, kai valdančioji jėga išlaikė savo poziciją ir ją dar sustiprino. Ir mano kaip mero pozicijos išliko stiprios, ir frakcija dar labiau padidėjo“, – 15min studijoje kalbėjo meras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Pirmasis jo iššūkis po rinkimų bus sudaryti valdančiąją daugumą – tam teks derinti pozicijas su kitomis frakcijomis, o jas Vilniaus taryboje turės Artūro Zuoko koalicija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir Rusų aljansas, Darbo partija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Tiesa su A.Zuoku greičiausia dirbama kartu nebus, abu kartoja, kad skirtumai per daug dideli, susitarti būtų per sunku.

„Aš stengsiuosi orientuotis, kad darbų ir tikslų aprašymas būtų kaip įmanoma detalesnis. Prieš ketverius metus turėjau gana tikslų ir detalų planą ir mačiau, kad kur buvo tiksliausia ir detaliausia, sklandžiausiai ir vyko reikalai, nuo pat pradžių galėjo vykti. O ten, kur sakėme, kad einame į tą pusę ir žiūrėsime, tai ir užstrigimų buvo nemažai“, – kalbėjo R.Šimašius.

Labai gali būti ir labai tikėtina, kad vicemeras bus ir ne Linas Kvedaravičius, – neslėpė R.Šimašius.

Jis neslėpė, kad kalba eis ir apie postus, nes galimi partneriai jau yra išsakę pageidavimų. Ar dabartiniai jo pavaduotojai išliks pareigose, kol kas anksti spręsti. R.Šimašius teigė negalįs šiandien patvirtinti, kad ir jo komandos narys Linas Kvedaravičius vėl bus vicemeru.

„Esame apie tai kalbėję su Linu. Tai priklausys ir nuo to, kokios sritys bus. Labai gali būti ir labai tikėtina, kad vicemeras bus ir ne Linas Kvedaravičius“, – neslėpė R.Šimašius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Mitalas ir Linas Kvedaravičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Mitalas ir Linas Kvedaravičius

Galbūt iš didžiausios frakcijos bus deleguojami ir keli vicemerai. Ar vėl norėtų dirbti su kita vicemere Edita Tamošiūnaitė, R.Šimašius tiesiai nepasakė, esą tai irgi priklausys nuo derybų dėl valdančios daugumos, kadangi ją delegavo LLRA. Tačiau meras pripažino, kad su dabartine dauguma dirbti buvę gana lengva, nors buvę ir sunkumų.

Norėtųsi pažadėti, kad viskas per šią kadenciją bus padaryta, bet realiai žiūrint daug galima padaryti, bet tikrai ne viską, – teigė R.Šimašius.

Administracijos direktoriaus keisti R.Šimašius keisti nenusiteikęs – jis žada tarybai teikti Povilo Poderskio kandidatūrą.

Ambicijoms prireiks darbo ir proto

R.Šimašius sako, kad jo ambicijos būsimai kadencijai – judumo plano taikymas, Stoties rajono atnaujinimas, gyvenamųjų namų modernizavimas, pokyčiai švietimo sistemoje (ne tik pastatų, bet ir paties ugdymo) – reikalauja ir daug darbo, ir daug proto, ir daug paramos iš koalicijos partnerių, ir sėkmės.

Paklaustas, tai kaip vertinti tuomet nuolat kartotus A.Zuoko žodžius, kad R.Šimašius neturi ambicijų, pastarasis sakė to nevertinsiąs.

„Žiūrėdamas į ateitį aš tikiuosi daugiau pokyčių, tai nereiškia, kad taip, kaip yra, ir liks. Aš pats ne kartą esu sakęs, kad jeigu reikėtų įvardinti, ko Vilniui labai trūksta, tai to žinau labai daug. Norėtųsi pažadėti, kad viskas per šią kadenciją bus padaryta, bet realiai žiūrint daug galima padaryti, bet tikrai ne viską. Tikrai miestą galima auginti“, – tikino jis.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius