-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 01

15min tyrimas apie Artūrą Skardžių įvertintas tarptautiniu apdovanojimu

15min Tyrimų skyriaus darbas aiškinantis Seimo nario Artūro Skardžiaus ryšius bei interesus įvertintas Peterio Greste vardo apdovanojimu už nuopelnus žodžio laisvei.
Dovydas Pancerovas ir Artūras Skardžius
Dovydas Pancerovas ir Artūras Skardžius / Stopkadras iš LRT televizijos laidos „Dėmesio centre“

Peteris Greste – garsus latvių kilmės žurnalistas, dirbęs tokiose organizacijose kaip CNN, BBC bei „Reuters“. 2014 m. jis tapo kovos už žodžio laisvę simboliu, kai su kolegomis iš „Al Jazeera“ redakcijos buvo suimtas ir įkalintas Egipte.

P.Greste ir jo artimieji įsteigė prestižinį apdovanojimą, teikiamą už nuopelnus žodžio laisvei Baltijos šalių regione. Apdovanojimai penktadienį įteikti Stokholmo ekonomikos mokykloje Rygoje, kuri jau daugelį metų svariai prisideda prie žurnalistinių tyrimų plėtros Baltijos šalių regione.

Dovydo Pancerovo tyrimas apie A.Skardžių – arba tiesiog #parodykAkytes – įvertintas tiek už žurnalistinio darbo kokybę, tiek už ryžtą pasipriešinti politiniams žaidimams ir reikalauti politikų atsakomybės net tada, kai jie tam priešinasi visomis įmanomomis priemonėmis.

Kitas Peterio Greste vardo apdovanojimas atiteko Latvijos žurnalo „Ir“ tyrimų komandai. Ji, kaip ir kolegos Lietuvoje, atskleidė didelio masto korupciją ir privedė iki parlamentinio tyrimo. Ir lygiai taip pat sulaukė milžiniško politinio pasipriešinimo.

Pagrindiniam A.Skardžiaus skandalo kaltininkui D.Pancerovui negalint dalyvauti, apdovanojimą Rygoje atsiėmė 15min Tyrimų skyriaus vadovas Šarūnas Černiauskas.

„Tai neeilinis įvertinimas ir didelė garbė. Lietuva nusipelno tokios politikos, kurioje nėra vietos korupcijos dangstymui ir bėgimui nuo atsakomybės. Visuomenės ir kolegų žurnalistų palaikymas leidžia parodyti, kad mums ne vis vien. Ir parodyti jų akytes, kurias pasižadame rodyti toliau“, – sako Š.Černiauskas.

15min nuotr./Peterio Greste vardo apdovanojimas už nuopelnus žodžio laisvei
15min nuotr./Peterio Greste vardo apdovanojimas už nuopelnus žodžio laisvei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius