Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 10

15min tyrimų pokyčiai: keičiasi vadovas, o tyrimų bus daugiau

15min tyrimai nuo šiol bus dar platesni ir įvairesni. Ir toliau veiks 15min Tyrimų skyrius, bet tyrimus atliks daugiau redakcijos žurnalistų, bus plečiama tyrimų tematika. Nuo šiol 15min tyrimams vadovaus 15min vyr. redaktorius Raimundas Celencevičius, o ligšiolinis Tyrimų skyriaus vadovas Šarūnas Černiauskas palieka bendrovę.
15min tyrimai
15min tyrimai / Ronaldo Gutmano iliustracija

„Per ketverius metus nedidelis 15min Tyrimų skyrius spėjo nuveikti daug, buvo ne kartą įvertintas apdovanojimais už savo darbus. Tačiau tapo akivaizdu, kad trys žurnalistai negali aprėpti visų visuomenei labai svarbių sričių, kur taip pat yra ką tirti. Tai – ir politika, ir verslas, ir socialinės problemos, ir sportas. Tyrimų skyrius tęsia savo darbą, bet nutarėme išplėsti 15min tyrimų tematiką, skirti daugiau resursų bei įtraukti į tyrimus daugiau 15min žurnalistų. Jie drauge su toliau savo darbą tęsiančiais 15min tyrimų senbuviais Birute Davidonyte ir Dovydu Pancerovu sukurs 15min skaitytojams dar daugiau išskirtinio ir kokybiško tyrimų turinio“, – teigia 15min vyr. redaktorius Raimundas Celencevičius.

Svarbiausius 15min žurnalistų atliktus tyrimus galima rasti specialiame 15min polapyje 15min.lt/tyrimai. Jame rasite ir 15min kuriamas tyrimų videolaidas.

Iki šiol Tyrimų skyriui vadovavęs žurnalistas Šarūnas Černiauskas palieka įmonę. 15min su Š.Černiausku išsiskiria dėl to, kad jis nesilaikė 15min etikos taisyklių, privalomų visiems redakcijos žurnalistams. Pagal jas papildoma atlygintina veikla galima užsiimti tik ją deklaravus ir gavus vadovo leidimą.

„Skaidrumas mūsų redakcijoje yra aukščiausia vertybė. Reikalaujame jo ne tik iš politikų ir kitų viešų asmenų, bet ir iš savo darbuotojų. Kadangi Š.Černiauskas šiems mūsų bendrovės principams nusižengė, manome, kad jis negali toliau dirbti mūsų įmonėje, – teigė 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas. – Noriu pabrėžti, kad Š.Černiausko nusižengimas niekaip nepaveikė jo darbo 15min, neturėjo jokios įtakos publikacijų turiniui, jo ar jo kolegų atliktiems tyrimams.“

15min vyr. redaktorius R.Celencevičius pabrėžė didelį Š.Černiausko indėlį į 15min tyrimus.

„Š.Černiauskas drauge su kolegomis 2015 m. įkūrė 15min Tyrimų skyrių ir per ketverius metus nuveikė labai daug. Jo ir kolegų atlikti tyrimai buvo reikšmingi tiek mūsų redakcijai, tiek visos Lietuvos žiniasklaidai, ne kartą supurtė visuomenę. Linkiu Šarūnui sėkmės jo tolesnėje karjeroje“, – sakė R.Celencevičius.

15min priklauso didžiausiai Baltijos šalyse žiniasklaidos grupei „Postimees Grupp“. Pagrindinė grupės veikla Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje – žiniasklaidos, televizijos, radijo, leidybos ir kiti verslai. Lietuvoje grupei kartu su 15min portalu priklauso naujienų agentūra BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius