-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 03

15min.lt konferencijoje lankėsi vyriausiasis Seimo etikos sargas A.Salamakinas (nuotraukos, video)

Šiandien naujienų portalo 15min.lt konferencijoje lankėsi Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.
Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas
Algimantas Salamakinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parlamento etikos sargams darbo netrūksta. Visuomenę nuolat piktina Seimo statuto ar  paprasčiausios etikos nesilaikantys parlamentarai. Pastaruoju metu daugiausia skandalų kyla dėl politikų nesąžiningai leidžiamų parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Tačiau pažeidimų pasitaiko pačių įvairiausių.

Kodėl Etikos ir procedūrų komisijai niekaip nesiseka pažaboti seimūnų nenoro laikytis etikos? Ar tikrai valdžia sugadina žmogų? Ar šis Seimas – prastesnis už ankstesnius? Atsakymai į tai – 15min.lt konferencijoje.

– Kokie yra etiško Seimo nario kriterijai? (Alma iš Kėdainių)

– Pirmiausia – laikytis įstatymų. Kiekvienas Seimo narys padėjęs ranką ant Konstitucijos prisiekia to laikytis. Gal kai kas ir mano, kad nuostatos yra per griežtos, nes kitų valstybių parlamentarai gali kažką dirbti, užsiimti pedagogine veikla ir panašiai, pas mus to negalima. Yra Etikos kodeksas, negalima keiktis, muštis, reikia gerbti rinkėjus. O jei siaurai – tai būti žmogumi ir elgtis žmogiškai.

– Nevyniosiu į vatą. Ar etiška žmogui be kompetencijos priimti įstatymus? Seimo narių kompetencijos trūkumas akivaizdus. Ar etiška būti neatsakingam už savo valstybę?

– Ar etiška būti nekompetentingam? Na, pati tauta renka Seimo narius ir kaip tradicija kas kadenciją pakeičiama per šimtą Seimo narių. Prieš tai buvo Uspaskicho banga, paskui Valinsko... Patys rinkėjai išrenka Seimo narius...

Politiku, daug kas sako, reikia gimti. Man teko dirbti ir pirmoje kadencijoje, tada buvo daug profesorių, akademikų... Ir aš mačiau, kaip jie kankinosi ten. Aš sakyčiau, kad į didžiąją politiką reikia eiti bent pabuvus savivaldybės tarybos nariu. Tada įgauni praktikos, bent jau supranti tą sistemą. Kai ateini iš kitur, jau sunkiau, reikia viską suprasti.

VIDEO: 15min.lt konferencijoje A.Salamakinas

– Ar etiška prie daugiatūkstantinių algų skirti sau dar priedus kanceliarinėms išlaidoms? (Šiaulietė)

– Tai yra jau trečias variantas, kada Seimo nariai bando įgyventinti Konstitucijos nuostatą, kur įrašyta, kad Seimo nario alga išmokama iš biudžeto. Pirmas variantas buvo kitoks, mes gaudavome po vieną golfuką, tada irgi kilo skandalas, kodėl Seimo nariai važinėja su LRS numeriais, jų policija nestabdo... Vėliau atsisakėme šio varianto, tada gaudavome 3 VMDU, tada buvo apie 7 tūkst. Lt, ir juos galėjome leisti, kur norime. Tada KT pasakė, kad reikia atsiskaityti rinkėjams. Dabar mes taikome trečią variantą, jis, ko gero, skandalingiausias, bet teisingiausias.

Lietuvoje įprasta, kad Seimo narys turi daug pinigų ir, kur nuvažiuoja, vis prašo padėti, duoti pinigų. Tie Seimo nariai, kurie turi milijonus, tai gali daryti. Bet yra Seimo narių, kurie neturi tam lėšų. Parlamentinės lėšos – tai susisiekimas, biuras, telefonai ir t. t. Lėšos tikrai reikalingos.

– Gerbiamasis Algimantai, kas pasikeitė Lietuvoje per kelias Seimo kadencijas, kad parlamentarai iš III klasės golfų persėdo į prabangius limuzinus: „Lexus“, „Audi“, BMW. Ar Jums negėda, kai darželio auklėtojos negauna atlyginimų, o jūs mokesčių mokėtojų pinigus švaistote prabangai. Ar manote, kad su golfu nesugebėtumėte įveikti to paties atstumo, kuri nuvažiuojate su automobiliu „Lexus“? (Antanina)

– Be abejo, galima būtų ir taip, ir taip. Suprantu, kad klausimas yra skaudus. Bet mes pakeitėme sistemą, pernai gruodį nusprendė Seimo valdyba, kad žaisime pagal tokias taisykles. Anksčiau buvo normalu, važinėjau 5 metus su tuo golfu ir buvo viskas gerai. Dabar tvarka pakeista. Jei apie mane, tai mano mašinos nuomos kaina atitinka vidurkį, apie 2 tūkst. litų. Po Naujųjų metų dar mažinsiu. Yra tokios taisyklės ir, jei nebūtų sunkmečio, manau, tauta ne taip aštriai žiūrėtų. Na, skaudu, kad gyvename blogai.

– Gerbiamasis Algimantai, kokia, jūsų nuomone, yra prasčiausia mašina, kuria gali važinėti Seimo narys? (Danutė)

Aš įsitikinęs, kad dauguma Seimo narių, jei neduotume parlamentinių išlaidų, atsisakytų vykti pas savo rinkėjus, susitikti, užsidarytume Seime.– Na, aš kartais važiuoju su sūnaus mašina „Renault Megane“, atrodo. 20 metų senumo. Ir aš visai normaliai su ja jaučiuosi. Kodėl parlamentarai nuomoja brangius automobilius? Na, vieni dėl savo saugumo. Tarkim, jei reikia važiuoti į vienmandatę, kur esi išrinktas, tai atstumai ilgi ir tikrai tos mašinos reikia. Bet dėl daugiamandatėse išrinktų, nežinau... Bet kai ginčijamės dėl to, kiti Seimo nariai sako, kad skirstyti parlamentarų taip negalima ir visi yra vienodi, lygūs.

– Pone Salamakinai, ar galėtumėte pasiūlyti seimūnams krizės laikotarpiu, gal net iki kadencijos pabaigos, atsisakyti kanceliarinėms išlaidoms skirtų lėšų, nes ir taip atlyginimai jų nemaži? Tada jums liaudis garbingai padėkotų ir nebūtų taip skausminga, kai karpomos išmokos neįgaliesiems ir pensininkams, ir taip mažas pajamas gaunantiems? Kviečiame solidarizuotis su visais „ubagėliais“ ir dalytis duonos kąsniu su alkanais. (Skorpionas)

– Tikrai, jei imant logiškai, Seimo nariai perpus susimažino parlamentines išlaidas. Bet net jei ir visai nulį parašytume, čia žmonėms po litą padaugėtų... Tai mažos sumos. O parlamentines funkcijas reikia vykdyti, veikla negali sustoti. Ką tada rinktis? Aš įsitikinęs, kad dauguma Seimo narių, jei neduotume parlamentinių išlaidų, atsisakytų vykti pas savo rinkėjus, susitikti, užsidarytume Seime. Tada žmonės sakytų: kodėl jūs pas mus neatvažiuojate?

Aš manau, per kitus rinkimus vėl bus ginčų dėl parlamentinių išlaidų, bet keista tai, kad tie, kurie ragina mažinti tas išlaidas ar nubraukti, patekę į Seimą, patys jas ima ir naudoja maksimaliai.

– Ar gerbiamasis A.Salamakinas nesijaučia pasielgęs neetiškai ir neketina barstytis galvos pelenais dėl savo „Lexus“? Bent jau mano akimis žiūrint, su šio automobilio nuoma jis smarkiai išterliojo savo, kaip etiškiausio Seimo nario, veidą. (Arūnas)

– Na, kliuvo už tą „Lexus“ tikrai daug. Nemaniau, kad kils toks skandalas. Jis trejų metų senumo. Man ir kitur siūlė įvairių variantų, nuomotis brangesnius automobilius ir paskui pasiimti sau... Buvo įvairių variantų. Bet aš pasiėmiau trejų metų automobilį, mažiausią iš buvusių. Mano apygarda – Radviliškis, gyvenu Kėdainiuose, reikia daug važinėti. Nuoma baigiasi gruodį, gal nuo sausio atsisakysiu...

– Ar etiška mokėti 3000 Lt per mėnesį už automobilio nuomą? Per 4 metus susidaro nemenka suma, už kurią galima būtų nusipirkti naują automobilį, kuriuo galima būtų važinėtis kitą kadenciją arba bent jis atitektų Seimui. (Darius Okunevičius)

– Mes dabar kaip tik tikriname visus automobilius. Nėra tos išperkamosios nuomos. Kažkokių slaptų sutarčių negalime patikrinti, bet prokuratūra paprašė visų medžiagų, gal jie ką ras. Ar būtų pigiau? Aš manau, kad būtų geriau, jei Seimas pats pirktų automobilius ir jie liktų Seime, bet tokia situacija jau buvo ir tada tvarką keitėme. Bet jau praėjo daug laiko, gal dabar tauta suprastų, jei vėl grąžintume tokią tvarką, kad Seimas nuomoja automobilį ir jis lieka parlamentui keičiantis kadencijai. Aš manau, taip būtų geriau.

– Kada valdžios atstovai pradės važinėtis pažymėtais automobiliais? (Josefas)

– Aš apie tai pasisakiau turbūt  prieš 8 metus. Tačiau tuos Seimo narius vis tiek visi pažįsta. Bet, mano skaičiavimais, iš viso institucijose – Darbo biržose, „Sodroje“ ir t. t. – yra apie 11 tūkst. automobilių, kurie irgi nuomojami. Keista, kodėl jiems į kailį neduoda? Aišku, Seimo nariai rinkti buvo, jie geriausiai matomi... Bet aš manau, kad visus reikėtų žymėti. Ir būtų įdomu tada matyti, kas kur pliaže ar kur kitur važinėja su kokiu „Sodros“ automobiliu.  Manau, čia užtektų Vyriausybės nutarimo. Na, atvirai pasakius, to tikrai nenorima daryti.

– Kam Seimo nariui reikia biuro, jeigu jūsų darbo vieta yra Seimas? Kiek mums, mokesčių mokėtojams, tai kainuoja? (Rasa)

– Teisiškai KT yra pasisakęs, kad jei mane ir išrinko radviliškiečiai, nepriklausau Radviliškiui, esu Seimo atstovas. Bet yra taip, kad tie, kurie išrinko, vis bara, kad neatvažiuoji pas juos ir panašiai. Aš pats važiuoju kas antrą pirmadienį priimti gyventojų ir tokiu būdu atstovauju savo rinkėjams. Bet būna, kad išrenka Seimo narį ir jis ketverius metus ten nepasirodo, tad kitą kadenciją jis ten net nepasirodo... Aišku, būtų galima sutaupyti pinigų, kad sėdėtų parlamentarai tik Seime, nevažinėtų, neturėtų biurų, nekalbėtų telefonu ir t. t. Bet ar tai būtų geriau rinkėjams – nemanau.

– Kuo skiriamės mes nuo seimūnų? Jei jie padaro nusikaltimą, etikos sargai pasvarsto ir toliau jie dirba juodus darbelius, o jei mes, paprasti žmogeliukai, nusikalstame, tai bausmės ir nešlovė visam gyvenimui. Čia kalbama, pavyzdžiui, apie mamas, kuriuos tuos varganus 50 litų gavo, o jų pajamos litu viršijo nurodytą sumą. Joms atleidimo nėra. (Saulė)

– Seimo narys atsako lygiai taip pat, jei jis pažeidė įstatymus, kaip ir kiti piliečiai. Mes turime tik tą vadinamąjį imunitetą, bet jei prokurorai kreipiasi, gali atimti tą imunitetą. Seimo nariui keliami dar didesni reikalavimai. Tarkim, jei parlamentaras padaugino kur nors, tai juos ne tik etikos komisija svarsto, bet ir žiniasklaida tarkuoja.

– Pone Salamakinai, jūs jau ne vieną kadenciją dirbate Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, tačiau Seimo narių taip ir neišauklėjote. Ar jūs tikrai vertas etikos sargo vardo? (Nijolė, Klaipėda)

(Juokiasi) Aš nesu ta auklė, kuri gali išauklėti Seimo narius... Visa Etikos ir preocedūrų komisija čia turėtų prisiimti tą atsakomybę... Kodėl blogėja Seimai – čia jau ne mano atsakomybė, žmonės patys renka Seimą ir ką jau išrenka, tą turi. Niekada neištraukiau per 17 metų nei kelių policininkui, nei kam kitam Seimo nario pažymėjimo, bet būna įvairių Seimo narių, kurie ir naudojasi savo vardu. Bet čia ne mūsų komisijos reikalas.

Mes esame tarp dviejų girnų: ant mūsų pyksta ir Seimo nariai, kodėl ten lendame, pykstame, gilinamės... Ir mano frakcijos nariai ant manęs net pyksta. Iš kitos pusės, štai žmonės klausia – kodėl mes jų neišauklėjame.

– Kada tamstą pakeis? Neturite griežtumo kolegoms. (Baksis)

– Atsakymas lygiai tas pats. Mes vadovaujamės Seimo statutu, Etikos kodeksu, galime pagrūmoti, jei ką negero padarė, bet toliau yra moraliniai reikalai.

– Trys didžiausi šių metų skandalai Seime, jūsų akimis? (Dovydas, Prienai)

– Didžiausias skandalas buvo praėjusių metų pradžia, kai priėmėme mokesčių įstatymus. Dar – A.Valinsko, kai išrinkome naują žmogų Seimo pirmininku, tai tikrai buvo globalinė klaida. Be abejo, parlamentinės lėšos, didžiuliai skandalai, kurie tęsėsi ilgai.

– Koks skandalas per visą darbo laikotarpį įsiminė labiausiai?

– Na, jų buvo tikrai nemažai. Man asmeniškai – tuomet, kai per užpraeitą kadenciją, kada buvau Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas, pradėjome diegti Viešųjų ir privačių interesų įstatymą. Tada buvo didelis skandalas ir spauda rašė, bet štai dabar priima kaip normalų dalyką.

Seime po rinkimų kampanijos reikia visus pasodinti ant melo detektoriaus ir dar elektros kėdės, tada prisipažintų visi, kiek ko primelavo.– Esate Etikos komisijos pirmininkas, todėl jūsų įvaizdis – lyg visuomet būtumėte teisus. Ar nėra taip, kad išnaudojate savo pareigas ne tiesioginiam darbui, o savireklamai? (Dainius)

– Ne, savireklamai niekada nesinaudoju. Jei einu į žiniasklaidą, dažniausiai einu ten vieną kartą.  Pas jus dar nebuvau, tad ir atėjau. Savireklamai aš to tikrai nenaudoju. Jei norėčiau, tai tikrai galėčiau ir skandalų paleisti... Reklamos sau nedarau ir nedarysiu, man jos visiškai nereikia.

– Kaip manote, ar Seimui nevertėtų įsigyti ir melo detektoriaus? Palengvintų ir jūsų komisijos, ir kai kurių komitetų darbą. (Alma iš Kėdainių)

– Yra įstatymas, kada galima naudoti melo detektorių. Seime po rinkimų kampanijos reikia visus pasodinti ant melo detektoriaus ir dar elektros kėdės, tada prisipažintų visi, kiek ko primelavo. Tada detektorius būtų fantastika.

– Ar etiška, kad sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas yra ir Seimo Sveikatos apsaugos komiteto narys? (Gediminas)

– Visuomet ministrui galbūt lengviau dirbti Sveikatos komitete... Bet čia išnyksta parlamentinės kontrolės principas. Klausimas tikrai vertas dėmesio. Galima tikrai pasinaudoti jūsų siūlymu ir tai uždrausti.

– Ar sutinkate su teiginiu, kad Lietuvos politikams skiriama per daug dėmesio: jie neišlipa iš TV ekranų ir t. t.? Kodėl taip nutinka? (Simona)

– Čia klausimas žiniasklaidai – politikas pats nei į radiją, nei kur kitur, jei jo nepriims, tikrai nepateks. Kitur politikai skiriama kiek mažiau dėmesio, pas mus jau politika iš dalies susipynė su pramogų verslu. O dėmesys turi būti, bet ne per didelis.

– Kodėl politikai į Lietuvos televizijas eina ne kalbėti ir dalyvauti diskusijų laidose, o vertinti Lietuvos žvaigždžių? Neturi ką veikti Seime? (Robertas iš Vilniaus)

– Mane irgi kvietė ne kartą ir vertinti, humoro laidas – taip pat. Aš to atsisakau. Prieš kelerius metus pakvailiojau, padainavau... Bet sakau: dirbkime 365 dienas per metus, na, vieną galima ir pakvailioti.

– Koki didžiausią parlamentaro nusižengimą etikai galėtumėte įvardyti?

Didžiausias, ko gero, viešųjų ir privačių interesų painiojimas. Atėjus į Seimą naujiems politikams sudaromas įspūdis, kad pinigai tik ir krinta į kišenes. Ypač kai kadencija eina į pabaigą, reikia atidžiai žiūrėti, ar nėra propaguojamos vienos ar kitos įmonės, pažįstami ar draugai.

– Kas, jūsų nuomone, yra moraliausias Seimo narys?

– Oi, yra daug moralių, savęs prie jų tikrai nepriskirčiau: ir nusikeikiu, ir supykstu, toks jau mano būdas... Atmetant partiškumą, man pavyzdys yra Česlovas Juršėnas, Irena Degutienė. Be abejo, tai susiję su patirtimi.

– Jei vyktų rinkimai „Neetiškiausias Seimo narys“, kas nugalėtų?

– Tikrai neįvardysiu, būtų nelabai padoru man sakyti, kas neetiškiausias. Manau, grupę būtų galima įvardyti...

– Kodėl Seimo etikos komisija neinicijuoja apkaltos neetiškiems nacionalinio turto pardavimams? (Šiaulietė)

– Negalime. Apkaltą gali inicijuoti Seimo narių grupė, surinkusi parašus. Prisiminkime, Rolando Pakso apkalta: pirmiausia Seime sudaroma komisija, tada kreipiamasi į KT, ten reikia atsilaikyti, grįžti į Seimą, ten vėl debatai... Ne kartą klausta dėl skundų apie Baukutės elgesį, bet jos pažeidimai tokie menki, kad per apkaltą tikrai nenuversi.

– Kurios kadencijos Seimas dažniausiai pažeisdavo etikos taisykles? (Mantas iš Kaunas)

– Šios. Kitose kadencijose buvo daugiau profesionalių žmonių. Nenoriu įvardyti, bet tikriausiai suprantate, apie kokią frakciją kalbu... Jei griežtai vertintume, šiai kadencijai buvome netgi atlaidesni, ypač pradžioje. Šiuo metu pradėjome vertinti griežčiau.

– Pozicijos ir opozicijos narių Seime beveik po lygiai. Kurie labiau pažeidžia etiką? (Toma)

– Reikia žiūrėti, kurioje pusėje yra daugiau patyrusių narių. Tiek konservatorių, tiek socdemų frakcijų nariai rečiausiai pakliūva į mūsų akiratį, nes ten politikai turi patirties.

– Esate už sportą, esate Seimo Sporto ir jaunimo reikalų komisijoje, bet buvote pareiškęs, kad kova už Vilniaus Lazdynų baseiną yra bergždžias reikalas. Ar nepasikeitė jūsų požiūris per pusę metų ir ar negalėtumėte padėti kovoti dėl šio objekto, kad miesto maitvanagiai neuždarytų vienintelio sostinėje 50 metrų baseino ir neprivatizuotų jo kartu su ten esančiu 1,3 ha žemės. Įrodykite, kad ir Seimo nariai ką nors gali padėti, o ne tik kalbėti. Paminklas prie išsaugoto baseino jums garantuotas. (skorpas)

– Galiu tokį pastebėjimą pasakyti. Kiek teko dirbti su sporto reikalais, nė viena kita savivaldybė taip neignoruoja sporto kaip Vilniaus, dar nuo pono Artūro Zuoko laikų. Prieš keletą metų siūlėme dabartinį baseiną rekonstruoti, o gal nugriauti ir jo vietoje pastatyti naują – taip turbūt net pigiau būtų buvę. Tačiau niekas nenorėjo klausytis.

– Kodėl dabar esate ne Seime, kai svarstomi svarbūs klausimai?

– Kaip sakiau, per balsavimą (dėl pensijų) dalyvavau, dabar vyksta svarstymas ir diskusijos, truks kokią valandą, tai po konferencijos bėgsiu atgal.

– Kaip manote, ar Seime bus patvirtintas kitų metų biudžetas?

– Manau, kad taip. Be abejo, opozicija balsuos prieš, bet balsavime dalyvaus. Biudžetą reikia patvirtinti. Bet valdantieji turi prisiimti atsakomybę, kad toks, kokį jie suformavo, yra teisingas.

– Gerbiamasis Salamakinai, o jeigu jūs turėtumėte retą talentą dainuoti ir garsinti filmus, nejaugi dėl politikos ir valdžios visa tai darytumėte už pinigus? (Petras)

– Nei už pinigus, nei už ką... Čia turbūt I.Valinskienę turite omeny... Na, jei nori kur nors eiti, visada sužinok, ką gali daryti, o ko ne. Jei nori dirbti Seimo nariu, turi žinoti, ką gali daryti. Jei nori šokti, tai ir daryk. O sėdėti ant dviejų kėdžių negalima.

– Ar jūs kontroliuojate, kad Inga Valinskienė nešoktų darbo metu? (Petras)

Kontroliuojame, žinoma. Tačiau mūsų kontrolė gana ribota – negalime sekti, ką parlamentarai veikia ne darbo metu.

– Jūs esate išsakęs daug pastabų Ingai Valinskienei – ar susitikę Seimo koridoriuose sveikinatės? Jaučiate šios moters pyktį? O gal jau susitaikėte? (Karolis)

Kai ruošiausi dainuoti ant scenos, man rankos ir kojos drebėjo. Dabar aš dainininkus Seime drąsinu, mokau. Jie vis bijo bendrauti su žiniasklaida, jiems rankos dreba. Pavyzdžiui, A.Baukutė sako, kad jai į gerklę gumulas įstringa, kai žurnalistus pamato.

– Neturiu piktumo ant jokio Seimo nario. O su I.Valinskiene ir šnekamės, ir sveikinames, o jei atvirai, tai ir parūkyti išeiname.

– O koks tamstos, A.Salamakinai, išsilavinimas? (Jonas)

Visi žino, kad neturiu aukštojo išsilavinimo.

– Jūs tapote etikos komisijos simboliu – o ką pats gyvenime esate padaręs, o galbūt nuolat darote neetiško? (Mykolas)

– Kaip neetiško – aš gi sakiau, ir nusikeikiu, ir panašiai... Kaip ir visa tauta, esu nuodėmingas.

– Kaip žiūrovė labai pasiilgau Rolando Kazlo kurto jūsų personažo. Ar jus irgi aplanko nostalgija dėl to? Ką pasakytumėte R.Kazlui, jei jį sutiktumėte gatvėje? (Silvija)

(Juokiasi.) Kai jis mane parodijavo, man ne kartą teko su juo bendrauti. Visada sakiau – kiekvienas dirbkime savo darbą. Kažkam patiko tos parodijos. Suprantu, kad buvo labai populiari laida, kai buvo R.Kazlas, ir pats su malonumu žiūrėdavau „Dviračio šou“. Be R.Kazlo ji visiškai nubluko...

– Buvo laikas, kai pats lipote ant scenos ir dainavote – ar nepasiilgstate tų laikų? O gal juos laikote dėme savo reputacijai? (Rimas)

– Nei dėme, nei pasiilgstu. Buvo noras pabūti su šoumenais, teko su jais ir susipažinti, jie mane ir drąsino. Man rankos ir kojos drebėjo tada. Dabar aš juos Seime drąsinu, mokau. Jie vis bijo bendrauti su žiniasklaida, jiems rankos dreba... Pavyzdžiui, A.Baukutė sako, kad jai į gerklę gumulas įstringa, kai žurnalistus pamato.

– Kokia veikla norėtumėte užsiimti, jei nebūtumėte politikas, etikos sargas?

– Ateis laikas, pasitrauksiu, gal dar vieną kadenciją kandidatuosiu. Kaip sakau sau: „Mes dar galime, bet vargu ar norime.“ Man patinka skandinaviški variantai – apmokyti savo įpėdinį. Bet dar noriu pasilikti ir laiko pagyventi sau.

– Ar dainuojate namuose? Kokia jūsų mėgstamiausia daina? (Karolina)

– Kartais dainuoju. Aš, kaip ir kiti, švenčiu šventes, išgeriu vieną kitą taurelę, kartais ir uždainuojame. Man patinka Rusijos estrada. Patinka ir lietuviškos dainos – S.Povilaitis, ta pati I.Valinskienė...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius