-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 06 04

18 arklių laikantį Lazdijų r. ūkininką teis už žiaurų elgesį su gyvūnais

Ūkininkas netinkamai laikė arklius, todėl stos prieš teismą šįkart jau ne administracinėje, o baudžiamojoje byloje.
Širvintų rajono ūkininkas arklius augina žiauriomis sąlygomis
Asociatyvi iliustracija / Žirgų globos asociacijos nuotr.

Lazdijų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Lazdijų VMVT) kreipėsi į policijos komisariatą dėl Lazdijų rajone arklius auginančio ūkininko patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

Policijos pareigūnai šių metų kovo 22 d. pateikė medžiagą apylinkės teismui, kad priimtų sprendimą paimti arklius iš ūkininko, gyvenančio Teizininkų kaime, Šventežerio sen. (Lazdijų r. sav.) ir perduoti juos asmenims, galintiems pasirūpinti gyvuliais. Teismo posėdis numatytas šių metų birželio 13 d.

Šiam ūkininkui už nepakankamą arklių priežiūrą buvo skirtos 3 administracinės nuobaudos, tad dabar nuspręsta patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

18 arklių laikantį ūkininką nuspręsta patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, nes Lazdijų VMVT inspektoriai ne kartą tikrinę šio ūkininko arklių laikymo vietą ir priežiūros sąlygas, visais atvejais nustatydavo rimtų pažeidimų. Šiam ūkininkui už nepakankamą arklių priežiūrą buvo skirtos 3 administracinės nuobaudos, ne kartą patvirtinti trūkumų šalinimo planai.

Minėtame ūkyje laikomi arkliai nepakankamai šeriami ir girdomi, išliesėję, laikymo vietose per retai šalinamas mėšlas, ne visiems gyvuliams skirtas pakankamas plotas, jie nesužymėti mikroschemomis. Patikrinimų metu ūkininkas rodydavo šieno ir avižų atsargų, tačiau inspektoriams kilo įtarimų, jog avižos nenaudojamos, nes nuolat buvo rodomas tas pats jų kiekis.

Reaguodami į gyvūnų globėjų reakciją, ir siekdami užtikrinti gyvūnų gerovės reikalavimų laikymąsi iki kol bus priimtas teismo sprendimas, Lazdijų VMVT inspektoriai nuolat stebi šį ūkį. Šių metų birželio 4 dieną apsilankę arklių laikymo vietoje, inspektoriai nustatė, kad šiuo metu gyvuliai ganosi laukuose, turi pakankamai pašaro, vandens, jų būklė pagerėjusi.

„Panašūs gyvulių nepriežiūros atvejai, deja, vis dar pasitaiko. Žmonės įsigyja daugiau gyvūnų, nei sugeba pasirūpinti, tiesiog neįvertina savo sveikatos, amžiaus ar finansinės padėties. VMVT imasi visų priemonių, kad arkliai būtų laikomi tinkamomis sąlygomis. Šis ūkis priskirtas padidintai rizikos grupei, todėl nuolat kontroliuojamas, tikrinama, kad arkliai būtų pagirdyti ir pašerti“, – VMVT atstovų paviešintame pranešime cituojamas Tarnybos direktorius Darius Remeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius