-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 08

2012-ųjų Laisvės premija paskirta Antanui Terleckui

Seimas, vadovaudamasis Laisvės premijos įstatymu ir Laisvės premijų komisijos sprendimu, nutarė 2012 metų Laisvės premiją paskirti kovotojui už Lietuvos laisvę ir žmogaus teises, aktyviam Lietuvos neginkluoto pasipriešinimo dalyviui, politiniam kaliniui, Lietuvos laisvės lygos įkūrėjui ir vadovui, „45-ių pabaltijiečių memorandumo“ iniciatoriui, pogrindinės spaudos leidėjui Antanui Terleckui.
Antanas Terleckas
Antanas Terleckas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Už Seimo nutarimą balsavo 64 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikiusių parlamentarų nebuvo.

Pasak Seimo nario, Laisvės premijų komisijos pirmininko Petro Auštrevičiaus, A. Terleckas yra ilgalaikės sunkios, bet tikrai nebeprasmės kovos už Lietuvos laisvę simbolis ir gyvoji pamoka jaunimui. „Manau, kad priimdami šį sprendimą, mes tik pateisinsime tuos lūkesčius, kuriuos turėjo daugelis Lietuvos kartų, matydami mūsų šalį laisvą, nepriklausomą, ir A. Terleckas yra visų šių darbų bendražygis ir žmogus vertas visokeriopos pagarbos“, – Seimo posėdyje pristatydamas pretendentą sakė Laisvės premijų komisijos pirmininkas. Kaip tvirtino P. Auštrevičius, A. Terlecko kandidatūrą parėmė Lietuvos žmogaus teisių asociacija, Lietuvos edukologijos universitetas, Nepriklausomybės akto signatarų klubas, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras ir kt.

2012 metų  Laisvės premija Antanui Terleckui bus įteikta Laisvės gynėjų dieną – 2013 m. sausio 13-ąją.

2011 m. rugsėjo 15 d. Laisvės premijos įstatymu įsteigta Laisvės premija siekiama įvertinti asmenų ir organizacijų laimėjimus ir indėlį ginant žmogaus teises, plėtojant demokratiją, skatinant tarpvalstybinį bendradarbiavimą kovojant už Rytų ir Vidurio Europos tautų laisvą apsisprendimą ir suverenitetą. Pirmąją – 2011-ųjų – premiją gavo Rusijos kovotojas už laisvę ir demokratiją Sergejus Kovaliovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius