-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 28

2013-iesiems sutikti – vos viena diena, o prieš tai dar teks padirbėti

Priešingai nei Kalėdos, per kurias buvo galima švęsti net penkias dienas, Naujieji šiemet nebus tokie „dosnūs“. Po šio savaitgalio teks vos vienai dienai grįžti į darbus, o antradienį vėl laukia poilsis.
Pradedama ruoštis artėjantiems kinų Naujiesiems metams
Pradedama ruoštis artėjantiems kinų Naujiesiems metams / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Besibaigianti darbo savaitė buvo kaip niekada trumpa – ją sudarė tik ketvirtadienis ir penktadienis, mat praėjęs savaitgalis pailgėjo iki penkių dienų. Įprastą savaitgalį pratęsė Kūčios ir Kalėdos – poilsio dienos.

Švęsti Naujuosius nebus taip patogu, mat po paskutinio 2012-ųjų savaitgalio laukia viena darbo diena – gruodžio 31-oji. Tik antradienį, sausio 1-ąją, bus galima ilsėtis, nes ši diena taip pat yra valstybinė šventė.

Anksčiau darbo dienos, įsiterpiančios tarp švenčių ir savaitgalių, iš pirmadienio ar penktadienio būdavo perkeliamos į ankstesnį ar vėlesnį šeštadienį. Nemažai žmonių pasinaudodavo proga dvigubai pailgėjusius savaitgalius paversti trumpomis atostogomis ir, pavyzdžiui, išlėkti į užsienį. Taip elgiamasi ir šiemet – kai kurios įmonės šią savaitę leido darbuotojams poilsiauti arba jie pasiėmė atostogų ar poilsio dienų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva nuo šių metų darbo dienų kilnojimo praktikos buvo atsisakyta – norėta suvienodinti reguliavimą viešajame ir privačiame sektoriuose, nes poilsio dienų kilnojimas buvo taikomas tik valstybės įstaigoms, o verslas galėjo laikytis savų taisyklių. Dėl to šiemet jau praradome tris ilguosius savaitgalius – Vasario 16-ąją, gegužės 1-ąją – Tarptautinę darbo dieną ir lapkričio 1-ąją – Visų šventųjų dieną.

Naujoji Vyriausybė turi užmojų grąžinti tokią darbo dienų kilnojimo tvarką, neseniai pranešė „Kauno diena“.

Kitąmet tik per Žolines, rugpjūčio 15-ąją, ketvirtadienį, bus aktualus klausimas dėl dienų perkėlimo. Užtat per Kalėdas susiklostys įdomi situacija. Gruodžio 24–26 d. bus antradienis, trečiadienis ir ketvirtadienis. Jei dienos nebus kilnojamos, po gruodžio 21–22 d. savaitgalio į darbą reikės eiti tik pirmadienį (gruodžio 23-iąją) ir penktadienį (gruodžio 27-ąją).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius