-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

300 tūkst. popierinių gervių – su linkėjimais pasveikti (nuotraukos)

Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Vaikų ligų klinikos Onkohematologijos skyriuje sveikstantys vaikai ir paaugliai sulaukė svečių – 32-ų menininkų iš Japonijos.
Japonai Onkohematologijos skyriaus pacientams atgabeno 300 tūkst. gervių, išlankstytų iš popieriaus ir simbolizuojančių viltį.
Japonai Onkohematologijos skyriaus pacientams atgabeno 300 tūkst. gervių, išlankstytų iš popieriaus ir simbolizuojančių viltį. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Tekančios saulės šalies delegacija, kurioje yra garsus chorvedys ir kompozitorius Yuuki Ando, jo vadovaujami operos solistai bei baleto šokėjos, skyriaus personalui atgabeno Japonijoje surinktas aukas. O Onkohematologijos skyriaus pacientams – 300 tūkst. gervių, išlankstytų iš popieriaus, kurios simbolizuoja viltį, kad net ir labai sunkiai sergantys ligoniai pasveiks.

„Japonijoje ši tradicija tokia sena, kad net nežinau, kada ji atsirado. Žmonės, norintys, kad sunkiai sergantys jų artimieji pasveiktų, lanksto 1000 popierinių gervių ir jas padovanoja ligoniui“, – sakė Y.Ando.

Japonijos organizacijos „Tokyo Associates Corporation“ iniciatyva kasmet yra organizuojami kultūrinių mainų projektai Lietuvoje. Koncertuoti atvykstantys muzikantai ypatingą dėmesį rodo vėžiu sergantiems Lietuvos vaikams ir siekia jiems padėti – muzikantai jau ne kartą lankėsi KMUK vaikų Onkohematologijos poskyryje ir aukojo savo surinktas lėšas reikalingai įrangai įsigyti. Už jas įsigyta ne tik reikalingos įrangos, bet ir įrengtas žaidimų kambarys vaikams. Jį, pasak medikų, sustiprėję vaikai labai mėgsta. Spalvinga aplinka ir žaislai padeda užmiršti sunkią patirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius