Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 17

40 kilometrų vilkikų eilėje stovintys vairuotojai: „O kas jei ne mes?“

Antradienį link Lenkijos pasienio nusidriekė rekordinio ilgio vilkikų eilės. Nuo Kauno važiuojant Marijampolės link, ties Sasnavos gyvenviete jau stovėjo pirmieji vilkikai.

Eilės link Lenkijos pasienio siekia apie 40 kilometrų ir vis didėja. Vilkikai į eilę stoja jau ties Sasnavos gyvenviete. Likus apie 10 kilometrų iki Marijampolės važiuojant nuo Kauno.

Kirsti Lietuvos–Lenkijos sieną laukia ne tik lietuviai. Eilėse gausybė lenkų, čekų.

Greitkelyje sustatyti greičio ribojimo ženklai, kas kelis kilometrus eismą reguliuoja ir prižiūri policijos pareigūnai.

Kalbinti vairuotojai situacijos nebuvo linkę dramatizuoti. Vyrai pripažino, kad tai yra dalis jų darbo, tiesa, visi iki vieno tvirtino, kad tokiose ilgose eilėse jiems stovėti dar nėra tekę.

„Yra kaip yra, nieko nepakeisi“, – sakė geros nuotaikos nestokojęs Romualdas.

Vyras vairuotoju dirba jau 40 metų. Į Lenkiją prekes vežantis vairuotojas tikėjosi sieną kirsti šiandien arba rytoj. Romualdas pademonstravo ir saugos priemones, kurias vežasi kartu su savimi – dezinfekcinį skystį, apsauginę kaukę.

„Prisimenam senus laikus“, – sako vairuotojas paminėdamas tuos laikus, kai sienos dar nebuvo atviros.

30 metų dirbantis Albertas sakė, kad paprastai jo kelionė trunka 3–4 dienas. Tačiau šiuo metu prognozuoti, kiek laiko teks keliauti, nesiryžo: „Gal ir savaitgalį prastovėsim.“

„Kokios gali būti nuotaikos? Važiuojam, nes reikia važiuoti. Geriausiu variantu sieną kirsime rytoj“, – sakė 12 metų vilkiko vairuotoju dirbantis Vitalijus. Vyras sakė, kad dieną prieš važiavęs kolega sieną kirto tik po paros.

Paklaustas ar kažkaip specialiai ruošėsi šiam išbandymui, atsakė, kad ne – eilinis maršrutas. Į Čekiją važiuojantis Vitalijus sakė, girdėjęs, kad prie kitų sienų tokių eilių nėra.

Ar bandysit imtis kokių nors ypatingų saugos priemonių?

„Saugomės, turim kaukes, dezinfekcinį skystį, bet nuo šitų dalykų nepabėgsi“, – sakė vairuotojas.

Lenkai atlieka detalų medicininį patikrinimą

BNS praneša, kad premjeras Saulius Skvernelis sako, jog Varšuvos prašoma atidaryti dar vieną patikros punktą. Taip pat – įsileisti bent Lenkijoje registruotus vilkikus.

„Tai yra siūlymai šiuo metu pateikti: arba Lenkijos pusė didina patikros punktų skaičių, Kalvarijų–Budzisko pasienio punkte, galbūt, yra variantas atidaryti Lazdijų–Aradnykų punktą. Bent jau įsileistų savo krovininius automobilius, nes daugiau negu pusė stovinčių automobilių yra su Lenkijos registracijos numeriais“, – sakė S.Skvernelis.

„Jei bus toks pralaidumas Lenkijos pasienyje, koks dabar yra, tai bus tragedija“, – tvirtino premjeras.

Anot jo, eilės susidaro, nes Lenkijos pasieniečiai transportą praleidžia vieninteliame Kalvarijų–Budzisko punkte, kiekvienam įvažiuojančiam krovininio automobilio vairuotojui atlieka išsamų medicininį patikrinimą. Anot jo, įtikinančio paaiškinimo iš Lenkijos dėl tokių veiksmų nėra.

VIDEO: Prie Lenkijos sienos „strigę“ vilkikų vairuotojai kovoja su prekių stygiumi lentynose: „O kas jei ne mes?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius