Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 03

40 Lietuvos moksleivių vyksta į Izraelį

Kovo 5 d., pirmadienį, per 40 moksleivių iš penkių Lietuvos savivaldybių išvyks beveik į savaitės trukmės kelionę po Izraelį. Vizitą inicijavo ir organizavo Izraelio ambasada Vilniuje bendradarbiaujant su Kėdainių, Švenčionių, Kupiškio, Anykščių ir Elektrėnų savivaldybėmis, informuojama ambasados pranešime žiniasklaidai.
Švenčionių moksleiviai, kurie vyks į Izraelį
Švenčionių moksleiviai, kurie vyks į Izraelį / Izraelio ambasados nuotr.
Temos: 2 Izraelis Žydai

Kelionės į Izraelį metu moksleiviai susitiks su bendraamžiais iš „Atidim“ mokyklos Holono mieste, kartu dalyvaus kultūrinėse ir edukacinėse programose, susipažins su Tel Avivu, Jeruzale, lankysis prie Negyvosios jūros, Masados, Galilėjos jūros, kibuce.

Moksleiviai taip pat aplankys Jad Vašem Holokausto muziejų ir dalyvaus Izraelio užsienio reikalų ministerijoje vyksiančiame susitikime. Visi jie Izraelyje lankysis pirmą kartą.

„Šiuo projektu norime nutiesti tikrą tiltą tarp mūsų jaunų žmonių, suteikiant jiems galimybę pabendrauti tiesiogiai, Lietuvos moksleiviams – pažinti Izraelį pasitelkiant visus penkis pojūčius, patiems patirti įspūdžius ir susidaryti savo nuomonę, ir tai, mano manymu, yra svarbiausia. Labai simboliška, kad šis vizitas sutampa su Lietuvos šimtmečiu ir Izraelio valstybės 70-mečiu, ir esame labai laimingi, kad abi progas galime taip išskirtinai ir prasmingai paminėti. Mes visi, organizatoriai ir kelionės dalyviai, labai džiaugiamės šiuo projektu, įgyvendinamu pirmą kartą, bet ateityje, tikėtina, tapsiančiu pasikartojančiu ir dar labiau suartinsiančiu mūsų vaikus ir šalis“, – ambasados pranešime spaudai cituojamas Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amiras Maimonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amiras Maimonas

Iniciatyva vykdoma bendradarbiaujant su Lietuvoje įsikūrusia Izraelio kompanija „Wix“, Vilniaus prekybos paramos fondu „Dabar“ ir europietiškų vertybių analitiniu centru „Šimtmečio institutas“. Už pagalbą organizuojant kelionę Izraelio ambasada taip pat dėkoja asociacijai Lietuvos-Izraelio prekybos rūmai, „Ukraine International Airlines“ (UIA) ir kelionių agentūrai „West Express“.

Nuo pat Izraelio ambasados atidarymo Lietuvoje prieš trejus metus ambasada nuolatos įgyvendina projektus, kuriais siekiama tiesti tiltus tarp Lietuvos ir Izraelio. Didžiausias ambasados dėmesys skiriamas projektams, nukreiptiems į vaikus ir jaunimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius