-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

42 metų vyras nuteistas trisdešimtą kartą

Trečiadienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nuteisė V.V. (g. 1966 m.) 42 parų areštu už nedidelės vertės svetimo turto pagrobimą.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Skulptūra Rekordas

Nuteistajam šis nuosprendis yra trisdešimtas. Pirmą sykį jis buvo nuteistas 1982 metais. Nuo 2003 m. šiam vyrui net 19 kartų buvo skirtos įvairaus dydžio arešto bausmės už nedidelės vertės svetimo turto pagrobimą. Jį teisė Anykščių, Zarasų. Širvintų, Kupiškio, Visagino, Kauno, Pasvalio, Trakų ir Vilniaus teismai, teigiama išplatintame teismo pranešime. 

Už nedidelės vertės svetimo turto pagrobimą numatyta griežčiausia bausmė – areštas iki 45 parų. Baudžiamasis kodeksas numato, kad nedidelės vertės turtas – nuo 1 iki 3 MGL (minimalaus gyvenimo dydžių). Šiuo metu MGL – 130 litų.

Vakar V.V. nuteistas už tai, kad 2009 m. balandžio 30 d. Vilniuje, būdamas parduotuvėje „Maxima“, pasikėsino pavogti alkoholinių gėrimų už 294,2 Lt, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė, nes praėjęs pro kasas buvo sulaikytas apsaugos darbuotojo.

Apklausiamas teisme V.V. savo kaltę visiškai prisipažino. Jis paaiškino, kad į parduotuvę atėjo ketindamas ką nors pavogti ir iš karto nuėjo prie alkoholinių gėrimų skyriaus. Priėjęs prie lentynos, jis paėmė du butelius brendžio „Alita“ (0,7 litro talpos), butelį degtinės „Absolut“ (0,7 litro talpos), butelį brendžio „Grand Cavalier“ (0,7 litro talpos), butelį degtinės „Finlandia“ (0,7 litro talpos) ir butelį degtinės „Sauza Gold“ (0,7 litro talpos).

Kaltinamasis teigė, kad užėjęs už lentynos pasižiūrėjo, ar nėra žmonių, ir visus butelius užsikišo už striukės, tuomet patraukė išėjimo link. Praėjęs pro kasą vyras buvo sulaikytas apsaugos darbuotojo, o vėliau išvežtas į policijos komisariatą. Kaltinamasis pareiškė, kad dėl padaryto nusikaltimo labai gailisi.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius