Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 18

Kastujevą smaugia ir milijoninės lietuviškos skolos

Rusijoje įkalintą vilnietį verslininką Vadimą Kastujevą smaugia ne tik slogus Maskvos kalėjimo oras, bet ir milijoniniai įsiskolinimai Lietuvoje. V.Kastujevą ir jo valdytą statybos bendrovę dėl beveik 7 milijonų litų į teismą padavė „DnB Nord“ bankas.
Į teismą dėl 7 milijonų litų skolos V.Kastujevas įtrauktas kaip atsakovas, nes statybų kompanijai imant banko paskolą milijonierius pasirašė kaip laiduotojas.
Į teismą dėl 7 milijonų litų skolos V.Kastujevas įtrauktas kaip atsakovas, nes statybų kompanijai imant banko paskolą milijonierius pasirašė kaip laiduotojas. / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį byla dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo pasiekė Lietuvos apeliacinį teismą.

Nepasitenkinimą ankstesniu Vilniaus apygardos teismo sprendimu pareiškė „DnB Nord“ banko atstovai.

Bankui netiko kuklus areštas

Pastarajam teismui bankininkai yra pasiskundę dėl 6 813 606 litų skolos. Solidaraus jos grąžinimo bankas reikalauja iš V.Kastujevo, jo valdomos bendrovės „GL statyba“ bei šios kompanijos generalinio direktoriaus Stasio Erlicko. Į ieškinį bankininkai susumavo ir paimtos, bet negrąžintos paskolos dalį, ir procentus, ir delspinigius.

15 min.lt žiniomis, V.Kastujevas, S.Erlickas bei „GL statyba“ įsiskolino bankui dar vasario mėnesį.

Vilniaus apygardos teisme parengiamasis posėdis byloje dėl šio įsiskolinimo priteisimo numatytas kitų metų sausio 14 dieną.

Ieškovai buvo prašę areštuoti turto už beveik 7 milijonus litų, tuo tarpu apygardos teismas prašymą tenkino iš dalies – sumą sumažino iki 3,8 milijono litų. Bankininkų ši suma netenkina.

Šiandien „GL statybos“ ir jos vadovų turto arešto klausimą nagrinėjęs Apeliacinis teismas sprendimą paskelbs kitą savaitę, gruodžio 24-ąją.

Skolos – ir už telefonus, elektrą

15min.lt turimais duomenimis, tik prieš trejus metus įkurta „GL statyba“ turi iš viso keliolika skolų, tačiau kitos sumos nėra didelės. Verslininkai skolingi už telefonų ryšį, elektrą, degalus.

Prisiskambinti viešai skelbiamais statybų įmonės telefonais šiandien nebuvo įmanoma.

Įdomi aplinkybė – „GL statyba“ įsikūrusi prestižiniame sostinės Antakalnio rajone, Žolyno gatvėje 3.

Tuo pačiu adresu registruotas ir V.Kastujevo biuras, kuriame neseniai kratą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai. Bendrovėje „Varalda“ agentai ne tik susirinko svarbius dokumentus, bet net ir išpjovė seifą. FNTT tiria galimas finansines machinacijas.

Buvo sulaikytas „Varalda“ direktorius Gediminas Zabulis bei dar devyniolika įtariamųjų.

Įtariama, jog ši grupuotė padėjo legalizuoti kontrabanda į mūsų šalį įvežtus tauriuosius metalus ir iš valstybės pasisavino maždaug milijoną litų mokesčių.

Saldus kąsnis – bazė

Netoliese, toje pačioje Žolyno gatvėje, nuo sovietmečio yra ir Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ treniruočių bei poilsio bazė.

Apie V.Kastujevo interesus šioje vietoje, tobulai tinkančioje prestižinių gyvenamųjų namų statybai gamtos prieglobstyje, kalbėta jau ne kartą.

15min.lt primena, kad V.Kastujevui tapus Vilniaus „Žalgirio“ savininku, daugelis abejojo milijonieriaus meile futbolui.

Tačiau ir daugiabučių statybos sklype, esančiame regioninio parko teritorijoje, iki šiol neprasidėjo – savivaldybė neduoda leidimo keisti sklypo paskirtį.

Tuo tarpu sostinės „Žalgirio“ klubas, kaip jau ne sykį skelbė žiniasklaida, pastaruoju metu yra nei pakartas, nei paleistas. Kol klubo savininkas V.Kastujevas tūno Maskvos belangėje, „Žalgiris“ yra atsidūręs ant bankroto ribos, dalis algų negaunančių futbolininkų jau nusispjovė ir išvyko.

Tuo tarpu V.Kastujevas niekuo gyvu nesutinka parduoti klubo ir suteikti šansą būsimiems „Žalgirio“ gelbėtojams. Spėjama, kad verslininkai siekia klubą sužlugdyti, o po bankroto jo turtą ir bazę Antakalnyje įsigyti per varžytynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius