Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 12 19

Seimo nariui – laiškas apie mirtį

15min.lt redakciją pasiekė kraupi žinia. Seimo narys Ligitas Kernagis gavo laišką su nuorodomis į onkologinę ligoninę ir mirusiųjų šarvojimo salę.
L.Kernagį ištiko šokas, kai laiške rado šarvojimo salių nuotraukų.
L.Kernagį ištiko šokas, kai laiške rado šarvojimo salių nuotraukų. / „Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 8-ąją, pirmadienį, L.Kernagis atėjo į darbą puikios nuotaikos, nieko blogo nenujausdamas. Vyras ant stalo darbo kabinete rado šūsnį korespondencijos, kurią, kaip ir kiekvieną darbo dieną, peržiūrėjo ir... tarp krūvos laiškų rado, švelniai tariant, kraupoką naujieną, kurią galima interpretuoti įvairiai. Vokas buvo sklidinas onkologijos ligoninės bei šarvojimo salių nuotraukų.Kituose puslapiuose atšviestos nuotraukos, kuriose matyti onkologijos dispanseris, Kauno laidojimo namų šarvojimo salių nuotrauka, nuorodos į onkologiją, keistos kortų kombinacijos – šokiruotas L.Kernagis.Parlamentaras šokiruotas ir vertina tai kaip grasinimą susidoroti bei linkėjimą numirti, tačiau į teisėsaugą kol kas nesikreipė.

Linkėjimai numirti 

Iš pradžių L.Kernagis buvo pritrenktas, tačiau vėliau nusiramino, esą suprato, kad tai – ne visai sveiko proto žmogaus darbas.

„Gavau registruotą laišką su neegzistuojančiu siuntėjos moters adresu Kaune. Dėl pačios moters nežinau, bet užrašytas adresas – išgalvotas. Laiško turinys – keliuose puslapiuose. Pirmajame puslapyje – čekis, liudijantis, kad laiškas siųstas registruotai. Antrajame puslapyje buvo mano paties bei Vytauto Kernagio nuotraukos ir tekstas iš vieno interviu žurnale „Privatu“, kur apgyniau dainininkę Eveliną Bakanovienę. Man paskambino to leidinio žurnalistai ir pranešė, kad kažkoks maniakas atakuoja Eveliną, aš tuomet atvirai pasakiau, kad tai atstumto gerbėjo darbas. Ta nuotrauka iškirpta iš „Privatu“, atšviesta ir pridėta greta Vytauto Kernagio nuotraukos. Kituose puslapiuose atšviestos nuotraukos, kuriose matyti onkologijos dispanseris, Kauno laidojimo namų šarvojimo salių nuotrauka, nuorodos į onkologiją, keistos kortų kombinacijos“, – ne pačius smagiausius įspūdžius pasakojo L.Kernagis.

Į teisėsaugą nesikreipė 

Nors parlamentaras buvo šokiruotas ir pajuto, kad jam grasinama, bei norėjo kreiptis į teisėsaugą, to nepadarė, persigalvojo.

„Iš pradžių nieko nesupratau, nes laiške nebuvo nė vieno žodžio, vien nuotraukos. Vėliau viską apmąsčiau ir įžvelgiau grasinimą. Paskambinau E.Bakanovienei, ji dar anksčiau buvo gavusi panašaus pobūdžio laišką. Nežinau, kaip viskas baigėsi Evelinai ir ar teisėsauga rado žmogų, atsiuntusį grasinamą laišką jai, tačiau gruodžio 8 dieną panašų laišką gavau ir aš. Jeigu būčiau gavęs tokį laišką anksčiau, kaip paprastas asmuo, būčiau nusispjovęs ir jį išmetęs.Įtariu, kad laišką atsiuntė koks nors pasimaišęs Evelinos gerbėjas – svarstė parlamentaras. Dabar esu Seimo narys, tai yra rimčiau. Iš pradžių maniau, kad reikėtų kreiptis į teisėsaugą, tačiau vėliau persigalvojau. Manau, tą žmogų išgydys ir be manęs“, – kalbėjo parlamentaras.

Versija: atstumtas gerbėjas

Pasiteiravome, kaip pats L.Kernagis mano, kokiu tikslu ir kas galėjo jam siųsti tokį laišką bei gal turi kokių įtariamųjų.

„Įtariu, kad laišką atsiuntė koks nors pasimaišęs Evelinos gerbėjas. Galbūt dainininkė jį kadaise atstūmė ar dar ką nors padarė. Kadangi žurnalistams interviu pasakiau, kad siuntęs grasinimus Evelinai žmogus turbūt atstumtas įsimylėjęs ir dainininkės nemylimas gerbėjas, gal jis mane dėl to traktavo kaip labai blogą žmogų. Kadangi tai pasakiau viešai, turbūt tapau blogas jo akyse“, – svarstė L.Kernagis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius