Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 08

V.Uspaskichas Briuselyje įrodinės, kad yra nekaltas

Lagaminus į Briuselį jau kraunasi Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas – jo partija Europos Parlamento (EP) rinkimuose iškovojo vieną mandatą. Džiaugsminga žinia sutapo su ne tokiu linksmu Konstitucinio Teismo pareiškimu, kad Darbo partija, kaip juridinis asmuo, gali būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn.
Darbo partijos štabe.
V.Uspaschikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Uspaskichas teigė EP sieksiąs įrodyti, kad jam ir jo partijai keliama byla yra politizuota. Šiuo metu Strasbūro Žmogaus Teisių Teisme guli jo skundas dėl to, kad prokuratūra prieš savivaldybių rinkimus jam draudė bendrauti su rinkėjais. Jam buvo paskirta kardomoji priemonė – namų areštas, tačiau, anot „darbiečių“ lyderio, teisėsaugininkai į sanatoriją Druskininkuose vykti leido, tačiau į suplanuotus susitikimus su rinkėjais uždraudė.

V.Uspaskichas teigia, kad tapus EP nariu ir VRK paskelbus jo išrinkimą, turi būti panaikinta dabartinė laisvės varžomoji priemonė – draudimas išvykti iš šalies be teisėsaugos leidimo, nes jis įgausiantis teisinę neliečiamybę. „Darbietis“ kalbėjo, kad europarlamentaro neliečiamybės statusą Lietuvos prokurorams panaikinti bus sunku: „Jie turės grįžti iš atostogų, visus dokumentus versti į anglų kalbą ir aiškinti situaciją EP.“

V.Uspaskichas tikisi, kad net ir pavykus iš jo atimti teisinę neliečiamybę, dabar taikomas draudimas išvykti iš Lietuvos be leidimo turės būti pakeistas. „Aš atstovausiu ES, todėl prokurorai turės kardomają priemonę keisti ir per Europą man leisti keliauti. Priešingu atveju tai būtų teisinės sistemos iškrypimas“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Prokurorai įtaria, kad Darbo partija neapskaitė 25 mln. litų pajamų ir išlaidų, į valstybės biudžetą nesumokėjo 3,8 mln. litų, o neteisėtai gavusi dotacijas valstybei padarė materialinės žalos. KT šiandien išaiškino, kad už šį nusižengimą galima bausti dukart – vienąkart kaip fizinį asmenį, o kitą kartą – juridinį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius