-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 17

58 metų Rolandas Paksas jaučiasi pakankamai jaunas ir gražus, kad toliau vadovautų partijai

Partijai „Tvarka ir teisingumas“ savivaldybių ir merų rinkimai buvo prasti, nevynioja į vatą partijos pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas. Tačiau sekti iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rinkimų pasitraukusio Andriaus Kubiliaus ir antradienį iš Darbo partijos pirmininkės posto atsistatydinusios Loretos Graužinienės pavyzdžiu R.Paksas neketina.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš vertinu prastai. Gal mano ir trūkumas, kaip politiko, kad mėgstu kalbėti tiesą, bet vertinu prastai. Merų skaičius yra tik vienas dalykas, bet mes turime mažiau mandatų. Turėjome 155, dabar turime 87. Be to, mažiau yra žmonių, kurie už mūsų partiją balsavo. Todėl nieko nereikia vynioti į vatą“, – rinkimų rezultatus vertino R.Paksas.

Mes esame ir jauni, ir gražūs, – sakė R.Paksas kalbėdamas apie save.

Anot jo, partija artimiausiuose prezidiumo ir tarybos posėdžiuose ketina išanalizuoti padarytas klaidas, kurių buvo ir objektyvių, ir subjektyvių, ir imtis žygių, kad Seimo rinkimuose pasirodytų kur kas geriau.

„Klaidų buvo ne viena ir ne dvi. Jų buvo ir nuo mūsų priklausančių, ir ne nuo mūsų priklausiusių. Kai kas užmigo ant laurų, kai kas neatidirbo ketverius metus, kai kam atrodė, kad savaime galima gauti vietas, kai ką užmigdė reitingai, kurie pusę metų buvo geri. Kažką užmigdė geri Europos Parlamento rinkimai, bet manęs tokia situacija netenkina“, – kalbėjo R.Paksas.

Labiausiai jis teigė nusivylęs „tvarkiečių“ rezultatais gimtojoje Žemaitijoje – Plungėje, Telšiuose, Kretingoje, taip pat Kaune, Klaipėdoje.

Apsisukti ant kulno nenori

Tiesa „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas neketina prašyti, kad rinkimus pralaimėjusių partijos skyrių vadovai trauktųsi. Iš partijos pirmininko posto trauktis neketina ir jis pats.
 
„Čia kažkokia nauja mada pavasarį. Skaidrus oras, saulė šviečia, žibutės pražydo ir atėjo naujos mados lakstyti iš partijos pirmininkų. Politika – tai procesas. Vieną kartą išloši, kitą – praloši. Jeigu kitų partijų pirmininkai pavargo, tai tegu gerai pailsi ir gal persigalvos. O mano supratimu, tai atsakomybės klausimas. Ir tai kur kas sunkiau nei apsisukti ant kulno ir nueiti“, – kalbėjo R.Paksas.

Paklaustas, ar nesikeisdami ir nekeldami naujų lyderių „tvarkiečiai“ kituose rinkimuose dar labiau nepralaimės toms partijoms, kurios dabar iškels naujus, jaunus lyderius, 58 metų R.Paksas nusijuokė: „Mes esame ir jauni, ir gražūs. Be to, mūsų partijoje niekas netrukdo atsinaujinti ir priimti naujų lyderių ir jie vestų visus likusius, bet su šita atsistatydinimo mada man ne pakeliui“.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algridas Butkevičius ir Rolandas Paksas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algridas Butkevičius ir Rolandas Paksas

Tapo pasienio partija

Po praėjusių savivaldos rinkimų 2011m. „Tvarka ir teisingumas“ turėjo tris merus – Pagėgių, Raseinių ir Plungės. Plungėje mero poziciją „tvarkiečiai“ prarado dar iki savivaldos rinkimų ir šių metų pradžioje jau valdė tik dviejose savivaldybėse.

Pirmą kartą Lietuvoje surengtuose tiesioginiuose merų rinkimuose „tvarkiečiai“ vėl gavo tris merų postus.

Tvarkiečiai merų postus laimėjo pasienyje – Pagėgiuose, Kalvarijoje ir Šilutėje.

Virginijus Komskis Pagėgiuose, surinkęs 54 proc. balsų, laimėjo jau pirmame rinkimų ture.

Į antrą turą buvo patekę penki kandidatai – Kalvarijoje, Šilutėje, Prienuose, Šilalėje ir Telšiuose.

Tačiau laimėti pavyko tik dviem iš jų – Vincas Plikaitis tapo Kalvarijų savaivaldybės meru, o Vytautas Laurinaitis išrinktas Šilutės rajono vadovu.

Sutapimas, kad visos trys savivaldybės, kuriose laimėjo „tvarkiečiai“ išsidėsčiusios Lietuvos pasienyje su Karaliaučiumi, nustebino net R.Paksą.

„O blemba. Čia kažkokie nauji dalykai lenda. Gal čia toks, matyt, žingsnis į Didžiąją Lietuvą, į LDK“, – juokavo jis.

R.Paksas tvirtino, kad pergalės pasienyje pasiektos tik dėl gero tų partijos skyrių darbo. Vadovybė specialaus dėmesio šiam regionui, pasak „tvarkiečių“ pirmininko, neskyrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius