Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 08

600 tūkst. eurų išviliojusios dvasinės gydytojos aukos: „Mes buvome lyg apduję“

Klaipėdos apygardos teisme pradėta nagrinėti byla, apie kurią nukentėjusiesiems gėda ir nejauku viešai kalbėti. Aiškėja, kad beveik dvejus metus patiklūs žmonės buvo maustomi klaipėdiečių porelės, žadėjusios jiems ir krikštus nuimti, ir prakeiksmus panaikinti, ir grandines nuo širdies nuardyti. Taip sukčiai pasisavino beveik 600 tūkst. eurų, o patiklūs žmonės „šviesos valdovei“ nešė ne tik grynuosius, bet pirko naują BMW, butą.

Klaipėdos apygardos teisme pirmadienį atversta byla, kurią racionaliu protu sudėtinga suvokti. Ir ginamųjų advokatas Linas Kiaurakis teigė, kad susipažinęs su byla sužinojo negirdėtų terminų apie šviesos valdovus, sąmonės evoliuciją ir panašiai.

Nuo Klaipėdoje gyvenančių sutuoktinių Dino ir Alesijos Trilikauskų iš viso galėjo nukentėti mažiausiai šeši žmonės. Bent jau tiek kreipėsi su ieškiniu į teismą.

Aiškėja, kad apžavėti pažadų apie laimingą gyvenimą, visatos energijos įkrovimą ir dar visokių ezoterinių dalykų, žmonės plačiai atvėrė savo pinigines. Šviesos valdovei jie atidavė savo santaupas. Maža to, nupirko naują, 88 tūkst. eurų, kainavusį BMW, butą.

Mechanizmas, į kurį pateko patiklūs žmonės, iš šalies sunkiai suvokiamas. Juolab kad nukentėjusieji – jauni, išsilavinę, turintys savo verslus arba puikias darbovietes.

Tiesa, bylai atsidūrus teisme, jie pageidavo posėdžių už uždarų durų. Motyvas – nagrinėjami jautrūs duomenys, susiję ne tik su fizine, bet ir su psichine sveikata.

Viešumo nepageidavo ir kaltinamieji – Dinas ir Alesija Trilikauskai. Iš Plungės kilusi porelė į teismą atėjo ant veidų užsidėję medicinines kaukes, užsimaukšlinę vasariškas kepuraites. Dėmesio dabar – akivaizdu – nebepageidauja ir jie.

Kaltinamuosius išvydę nukentėjusieji sutriko. Viena moteris net susvyravo ir ėmė kibtis vyrui už parankės. Aukos ir dabar teigė negalinčios ramiai pasakoti apie beveik dvejus metus trukusią istoriją. Visi neabejoja, kad nukentėjusiųjų yra kur kas daugiau, tik ne visi drįsta apie tai kalbėti ir kreiptis į teisėsaugą.

Primenama, kad visa ši istorija vyko per pandemiją, kai visuomenė buvo itin jautri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius