Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 iš 10 gyventojų mano, kad Rusija kelia grėsmę nacionaliniam saugumui

Septyni iš dešimties gyventojų mano, kad Rusija kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, beveik ketvirtadalis su tuo nesutinka, rodo LRT užsakymu atlikta apklausa.
Mitingas prie Rusijos ambasados
Mitingas prie Rusijos ambasados / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 2 Rusija LRT

Pasak apklausos, 29 proc. gyventojų į klausimą, ar Rusija kelia realią grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, atsakė „tikrai taip“, 41 proc.– „greičiau taip“, 23 proc. su tuo nesutiko (4 proc. mano, kad tikrai ne ir 19 proc. – greičiau ne). Dar 7 proc. respondentų neturėjo nuomonės ar neatsakė į šį klausimą.

Grėsmes nuosaikiau vertina kitų tautybių nuolatiniai Lietuvos gyventojai: 31 proc. jų mano, kad Rusija kelia grėsmę, o 50 proc. su tuo nesutinka. Tuo metu trys iš keturių (74 proc.) lietuvių iš Rusijos pusės mato grėsmę nacionaliniam saugumui, o penktadalis (20 proc.) lietuvių su tuo nesutinka.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą kovo 15–25 dienomis atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Tyrimo metu buvo apklausta 1115 pilnamečių Lietuvos gyventojų. Rezultatų paklaida neviršija 2,9 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius