Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 18

86-ąjį gimtadienį švenčiančiam V.Landsbergiui mieliausia dovana – artimieji

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis ketvirtadienį švenčia 86-ąjį gimtadienį. Profesorius sako, kad šventės grožis slypi tame, jog švęsti susirenka trys kartos artimųjų.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Man mieliausios dovanos – kai ateina mylimi žmonės. Ta proga ateina tie, kurie dažnai neateina. Tai trys kartos palikuonių. [...] Gyvenimas eina pirmyn ir tokiomis progomis aplink save pamatai daug artimų ir mylimų žmonių. O kuo daugiau turi mylimų žmonių – tuo daugiau prasmės gyventi“, – LRT TELEVIZIJAI kalba V.Landsbergis.

„Visa prasmė yra ne kokie nors turtai, gerovė, išmatuojama pinigais, algomis, net pensijomis, [...] iš tikrųjų gyvenimo esmė yra kitose srityse. Tai yra tarpusavio meilė, parama, draugystė, buvimas kartu“, – priduria jis.

Profesoriaus gimimo dienos proga Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje atidaryta jam dovanotų ekslibrisų paroda. Profesorius tikisi, kad ekslibrisų paroda primins meno sritį, kuri padėjo iškilti ir savo kūrybą pasauliui parodyti sovietmečio menininkams.

„Jiems (dailininkams – LRT.lt) buvo malonu mane apdovanoti. Ir pas mane prisirinko tų dovanėlių. Jie yra meno kūriniai. Sovietmečiu [...] mažieji meno kūriniai keliaudavo tiesiog laiškais, be kontrolės. Ir menininkai, kurie dovanodavo vieni kitiems arba man, kaip savo draugui, tokiu būdu platino savo talentą“, – pasakoja V.Landsbergis.

Sukaktuvininkas primena: svarbu ne tik prisiminti svarbias sukaktis, bet ir nepamiršti ateities darbų – profesoriaus planuose dvi knygos – apie mamą ir praplėstas knygos „Lūžis prie Baltijos“ pakartotinis leidimas.

„Viena knyga yra rinktinė laiškų, atsiminimų, dokumentų, mano paties tekstų apie mano mamą Jablonskytę-Landsbergienę, akių gydytoją ir didelės širdies ir plataus akiračio moterį, kuri daug ką gelbėjo ir daug kam padėjo. Knyga, man atrodo, bus labai gyva ir įdomi, nes ir laikai buvo sudėtingi, skaudūs. Viskas atsispindi žmonių gyvenime“, – rašomą knygą pristato V.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius