Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 15

9 ministrai prarado visuomenės palaikymą, kyla V.Matijošaičio reitingas

9 iš 14-kos šios Vyriausybės ministrai nebeturi visuomenės palaikymo – juos vertinančių teigiamai yra mažiau nei galvojančių priešingai, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga ir Povilas Urbšys
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga ir Povilas Urbšys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dėl ministrų – dar gegužės mėnesį visi jie turėjo teigiamą balansą, birželį – jau trys, kuriuos vertino daugiau neigiamai, nei teigiamai, dabar – jau 9 su neigiamu balansu. Čia ir Veryga (sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga – BNS), ir kiti. Su pliuso ženklu yra Linas Linkevičius, Rokas Masiulis, Liana Ruokytė-Jonsson, Mindaugas Sinkevičius, Linas Kukuraitis – vos vos, bet teigiamas balansas“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Gyventojai geriausiai iš visų politikų vertina prezidentę Dalią Grybauskaitę, tuo metu „valstiečių“ deleguoto premjero Sauliaus Skvernelio reitingas gerokai krito, o iškilo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Jei kalbėti apie politikus – Dalia Grybauskaitė stabiliai, be konkurencijos atrodo – 64 proc. teigiamai vertina ją, premjeras Saulius Skvernelis – antras pagal rodiklį, kiek žmonių palankiai vertina, bet per mėnesį labai nukrito jo reitingas – 6 procentiniais punktais. Jis krenta ketvirtas mėnuo iš eilės – kovo mėnesį buvo 72 proc. o dabar – 48 proc. – labai akivaizdi tendencija. O jei paimti rodiklį – teigiamų ir neigiamų nuomonių skirtumas, kuris atspindi, kiek priešų turi, Skvernelis yra ketvirtas. Antras būtų Visvaldas Matijošaitis, o jei Kaune atskirai imtume – virš 80 proc. teigiamų vertinimų, o neigiamų tik 4 proc.“, – komentavo V.Gaidys.

V.Matijošaitį palankiai vertina 44 proc., nepalankiai – 15 proc. apklaustųjų.

Anot V.Gaidžio, „valstiečių“ lyderio, Seimo nario Ramūno Karbauskio reitingas toliau krenta: „Šis politikas dar neseniai buvo vienas populiariausių, o dabar – vienas nepopuliariausių politikų – trečias iš apačios (pagal skirtumą)“. Jį palankiai vertina 23,5 proc., nepalankiai – 52 proc. apklaustųjų.

Seimo nario Ramūno Karbauskio reitingas toliau krenta.

S.Skvernelis pagal populiarumą lieka antroje vietoje, bet palankiai jį vertinančių per mėnesį sumažėjo nuo 54,1 proc. iki 47,9 proc., o nepalankiai – padaugėjo nuo 23,3 iki 26,6 procento.

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis yra trečias pagal populiarumą politikas – palankiai jį vertinančių per mėnesį sumažėjo nuo 46,3 proc. iki 44,1 proc., , nepalankiai – nuo 16,4 iki 15,6 proc.

„Vilmorus“ apklausa atlikta birželio 30 – liepos 9 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius