-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 15

A.Anušauskas Briuselyje pasirašys ketinimų susitarimą dėl dviejų laivų įsigijimo

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį Briuselyje dalyvaus Šiaurės Atlanto Tarybos susitikimo gynybos ministrų sesijose, pasirašys ketinimų susitarimą dėl dviejų patrulinių laivų įsigijimo.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak ministro, per sesiją bus galimybė patvirtinti dokumentus, numatančius NATO karinio buvimo stiprinimo rytiniame flange, taip pat ir Lietuvoje, kryptis.

Briuselyje A.Anušauskas su Suomijos ministru Antti Kaikkonen pasirašys ketinimų susitarimą dėl dviejų laivų įsigijimo.

Lietuva iš Suomijos planuoja įsigyti du greitaeigius patrulinius laivus. Jie turėtų pakeisti vieną iš šiuo metu Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų turimų pagalbinių laivų, kuris naudojamas uosto apžiūrai, tačiau yra techniškai ir moraliai pasenęs.

Anot Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, taip pat Briuselyje suplanuoti atskiri A.Anušausko susitikimai su Vokietijos gynybos ministre Christine Lambrecht ir JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu.

Be to, NATO gynybos ministrų susitikimo paraštėse dar numatomi pokalbiai su Nyderlandų, Kroatijos, Turkijos ir kitų NATO valstybių gynybos ministrais.

Briuselyje taip pat vyks šalių – Ukrainos rėmėjų konferencija „Ramstein-3“ formatu. Joje bus supažindinta su karine parama Ukrainai ir naujais jos poreikiai kovojant su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius