-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 26

A.Anušauskas: imunizacijos nuo COVID-19 lygis kariuomenėje – daugiau nei 95 proc.

Imunitetą nuo COVID-19 turi daugiau nei 95 proc. karių bei kariuomenėje dirbančio personalo, teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.
Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas
Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Yra civiliai, yra šauktiniai, yra profesinės karinės tarnybos kariai ir taip toliau, tai bendras personalas ir jų imunizacijos lygis yra daugiau nei 95 proc. Tai tokioje aplinkoje susirgimų plėtra nėra labai didelė“, – antradienį LRT sakė ministras.

Jo teigimu, situacija su susirgimais kariuomenėje „nepalyginamai geresnė“ nei prieš metus, nėra uždarytų dalinių, tačiau tikslus atvejų skaičius neatskleidžiamas dėl susitarimo su sąjungininkais.

Anot krašto apsaugos ministro, saviizoliacijoje dėl kontakto su koronavirusu susirgusiais asmenimis esančių karių skaičius yra minimalus.

„Galime vieną pagrindinių skirtumų konstatuoti, iškart galiu pasakyti, kad kadangi kariai tarnauja uždarose grupėse, pakankamai glaudžiai kontaktuoja vienas su kitu, tai lyginant su tuo laikotarpiu, kai nebuvo vakcinų, tai dabar žmonių, kuriems tektų izoliuotis dėl to, kad kažkas tapo infekcijos nešiotoju, yra labai, labai minimalus skaičius – skaičiuojama vienetais“, – teigė A.Anušauskas.

Kariuomenė nuo COVID-19 pradėta skiepyti šių metų balandį.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys interviu BNS birželį teigė, kad vakcinacimas vykdomas laisvai, tačiau imuniteto neturinčių karių galimybės kariuomenėje bus apribotos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius