-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07

A.Anušauskas ir A.Ažubalis pristatomi mitingo dėl atminimo lentelės J.Noreikai pranešėjais, bet net nedalyvaus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariai, parlamentarai Arvydas Anušauskas ir Audronis Ažubalis pristatomi trečiadienį vakare rengiamo mitingo „Apginkime Lietuvos didvyrius“, kuriame ketinama reikalauti grąžinti atminimo lentelę Jonui Noreikai-generolui Vėtrai, pranešėjais. Tačiau konservatoriai teigia, kad renginyje neketina ne tik kalbėti, bet ir dalyvauti.
Arvydas Anušauskas ir Audronis Ažubalis
Arvydas Anušauskas ir Audronis Ažubalis / 15min nuotr.

Apie tai, kad A.Anušauskas ir A.Ažubalis bus renginio pranešėjai, skelbiama portale alkas.lt paskelbtame renginio anonse.

„Mitinge turėtų pasisakyti: Seimo narys Arvydas Anušauskas, judėjimo „Lietuva yra čia“ pirmininkas, filosofas Arvydas Juozaitis, Seimo narys Audronius Ažubalis, Lietuvos Sąjūdžio, Vilniaus skyriaus vadovas – Leonas Kerosierius, Tautininkų ir respublikonų sąjungos pirmininkas Sakalas Gorodeckis, „Jaunosios Lietuvos“ partijos pirmininkas Stanislovas Buškevičius, partizano Juozo Jakavonio-Tigro dukra Angelė Jakavonytė, Lietuvos laisvės kovų sąjungos garbės pirmininkas Jonas Burokas, buvęs JAV diplomatas Algis Avižienis“, – vardijama portale.

Seimo narys A.Anušauskas sako, kad apie jo dalyvavimą meluojama tyčia.

„Pasirodo, aš šiandien tautininkų mitinge „turėčiau dalyvauti“? Keista, kad įrašė neatsižvelgdami į tai, kad ir prieš savaitę, ir šiandien skambinusiems organizatoriams sakiau, kad nesiruošiu dalyvauti ir nedalyvausiu. Kas čia neaiškaus? Tačiau kaip „dalyvauju“, taip „dalyvauju“. Ar man juos įrašyti į savo asmeninius planus ir pranešti visiems, kur jie „užtikrintai turės dalyvauti? Mažas melas, bet melas“, – feisbuke rašo A.Anušauskas.

15min jis nurodė, kad mitingo organizatorės Dalia Tarailienė ir Astra Astrauskaitė keliskart kreipėsi į jį prašydamos atvykti ir pasisakyti.

„Nei žadėjau, nei apie tai kalbėjau, nei esu susijęs su organizavimu, nei su niekuo. Jie pasiteiravo tris kartus, visus kartus pasakiau tą patį, kad turiu kitų planų. (...) Dar prieš savaitę iki tos kvailos antireklamos paviešinimo esu pasakęs labai aiškiai, kad nežadu dalyvauti, nedalyvausiu. (...) Mane stebina tokie pigūs triukai“, – pasakojo A.Anušauskas.

Mitinge neketina dalyvauti ir kitas mitingo pranešėju įvardintas konservatorius Seimo narys A.Ažubalis.

Tiesa, jis pripažino, kad praėjusią savaitę sulaukęs organizatorių kvietimo griežtai savo ketinimų neišdėstė.

„Iš pat pradžių tai buvo mano toks preliminarus sutikimas, bet po to dėl šeimyninių aplinkybių aš esu ne Vilniuje, tai va toks ir reikalas“, – teigė A.Ažubalis, sveikindamas pačią idėją protestuoti.

A.Ažubalis kategoriškai paneigė, kad trečiadienio mitinge nedalyvauti būtų buvusi partijos vadovybės rekomendacija. Esą jam dalyvauti sukliudė asmeniniai planai, o ne partijos pozicija.

Visgi A.Anušausko įrašą feisbuke komentavusi europarlamentarė Rasa Juknevičienė nurodė, kad alkas.lt netiksli informacija gali būti platinama tyčia: „Čia tam, kad suklaidintų, jiems ypač reikalingi TS-LKD žmonės jų mitinge“, – rašė ji.

Vienas mitingo organizatorių Sakalas Gorodeckis 15min nurodė, kad konservatorius tarp renginio pranešėjų paskelbė alkas.lt, o ne mitingo organizatoriai. Su alkas.lt redaktore trečiadienį susisiekti nepavyko.

Apie planus trečiadienį rengti mitingą pirmiausia pranešta feisbuke. Tačiau šiuo metu renginiui sukurtas puslapis prieinamas nebe visiems. S.Gorodeckis tikino, kad informacija apie renginį ribojama dėl gausaus jo dalyvių būrio, o ne dėl to, kad feisbukas puslapį užblokavo.

„Dalis žmonių mato, dalis – ne. Srautas didelis. Aš asmeniškai matau“, – nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius