-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

A.Anušauskas: Lietuva priims Ukrainos karius reabilitacijai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį dalyvaudamas nuotoliniame paramą Ukrainai teikiančių šalių gynybos ministrų susitikime patikino, kad Lietuva ir toliau padės Ukrainai atsilaikyti prieš Rusijos agresiją. Pasak ministro, Lietuva yra pasirengusi organizuoti įvairius mokymus ir kursus Ukrainos kariams bei instruktoriams. Šalis toliau teiks ir karinę techniką, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Bendromis pastangomis turime siekti kuo greičiau užbaigti karą Ukrainoje, o savo stiprybę parodžiusiai Ukrainai, būtina padėti visais įmanomais būdais. Mokyti Ukrainos karius naudotis vakarietiška karine įranga šiuo metu yra pagrindinis prioritetas. Taip pat, atliepiant Ukrainos prašymus didinti jų išminavimo pajėgumus, tam, kad iš okupantų išlaisvintos teritorijos vėl būtų saugios civiliams, Lietuvos kariuomenė yra pasirengusi vykdyti išminuotojų mokymus ir apmokytus specialistus aprūpinti individualia išminavimo įranga“, – teigė ministras A.Anušauskas.

Ministras patvirtino ir tai, kad Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyba yra pasirengusi priimti Ukrainos karius.

„Artimiausiomis savaitėmis Lietuva priims Ukrainos karius reabilitacijai. Lietuvos sveikatos sistema yra pasirengusi priimti ir sužeistus karius gydymui“, – sakė A.Anušauskas.

Anot ministro, Ukrainą tiesiogiai remiančių šalių skaičius išaugo dar keturiomis valstybėmis – iki 47 šalių.

Ukrainai paramą teikiančių šalių gynybos ministrų koordinacinius susitikimus organizuoja Jungtinės Amerikos Valstijos. Susitikimų metu šių šalių gynybos ministrai aptaria ir koordinuoja savo paramą Ukrainai. Kitas toks susitikimas numatytas birželio 15 d. Briuselyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius