Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 23

A.Anušauskas: reali Lietuvos karinė parama Ukrainai – 40 eurų nuo kiekvieno piliečio

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad Lietuvos parama Ukrainai siekia 0,2 proc. BVP (bendrojo vidaus produkto).
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Lietuva Ukrainai nusiuntė reikšmingą karinę pagalbą ne tik prieš pat karą (ir buvo pirmoji tai realiai padariusi ES šalis), bet ir jau trečią karo dieną mūsų pagalba pasiekė su agresoriumi kovojančią šalį“, – feisbuke rašo ministras.

A.Anušausko teigimu, Ukrainai perduoti pėstininkų lengvieji ginklai, priešlėktuvinė ir prieštankinė ginkluotė, kulkosvaidžiai, minosvaidžiai, lokatoriai, dronai, šarvinės liemenės, šalmai, termovizoriai, naktinio matymo optika, minos, šaudmenys, granatos, transporto priemonės ir kt.

„Kiek dabar visa tai kainuoja? Nominali (formali) vertė daugiau kaip 70 mln. eur (77 mln. USD), tačiau jei norėtume atkurti šiuos perduotus pajėgumus pilna apimtimi (įsigyjant analogiškų charakteristikų ginkluotę, amuniciją ir įrangą), tai dabar mums kainuotų mažiausiai 110 mln.eur arba 120 mln.USD (atrodo būtent taip paramos apimtis skaičiuoja ir Estija).

Taigi, reali parama sudaro 0,2 proc. Lietuvos BVP.

Arba 40 eur (43 USD) nuo kiekvieno Lietuvos piliečio. Palyginimui – pastaruosius penkerius metus vidutiniškai ginkluotės įsigijimams Lietuva išleisdavo apie 70 eur skaičiuojant vienam piliečiui (nuo šių metų prisidės dar po 100 eur skaičiuojant kiekvienam piliečiui per metus), – rašo A.Anušauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius