-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17

A.Anušauskas su JK kolega aptarė šalies indėlį į regiono saugumą, paramą Ukrainai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas su Jungtinės Karalystės (JK) Ginkluotojų pajėgų ministru Jamesu Heappey aptarė šios šalies indėlį į regiono saugumo užtikrinimą ir koordinuotą Europos šalių paramą Ukrainai.
Susitikimas su JK Ginkluotojų pajėgų ministru J.Heappey
Susitikimas su JK Ginkluotojų pajėgų ministru Jamesu Heappey / KAM nuotr.

„Esame dėkingi savo strateginiams sąjungininkams britams už reikšmingą indėlį į Lietuvos gynybą ir saugumo užtikrinimą. Jungtinės Karalystės buvimas Baltijos regione turi stiprų atgrasymo elementą, kurį būtina toliau stiprinti“, – pranešime antradienį cituojamas A.Anušauskas.

Kaip pranešė ministerija, Lietuva ir JK glaudžiai bendradarbiauja tiek dvišaliuose, tiek daugiašaliuose – NATO, Šiaurės šalių – formatuose. Vienas jų – JK vadovaujamos Jungtinės ekspedicinės pajėgos (angl. Joint Expeditionary Force, JEF), kurioms pajėgumus skiria dešimt Europos valstybių, tarp jų ir Lietuva.

Praėjusiais metais pasikeitus saugumo situacijai regione, JK buvo atsiuntusi į Lietuvą savo žvalgybos ir stebėjimo karių grupę, o į Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Šiauliuose sraigtasparnius CH-47 ir AH-64.

Be to, reaguodama į situaciją Ukrainoje, pernai gegužę JK dislokavo Baltijos šalyse ir Nuolatinę jungtinių pajėgų vadavietę (angl. The Standing Joint Force HQ, SJFHQ). Visą mėnesį vadavietė vykdė pratybas, jų metu išbandė ir sustiprino ryšio kanalus, kad į kylančias grėsmes ir hibridinius veiksmus Baltijos jūros regione būtų reaguojama greitai ir vieningai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius