-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjerė: A.Anušausko pasisakymai apie korupciją galėjo būti neteisingai suprasti

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad atsistatydinančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko teiginiai apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje galėjo būti neteisingai suprasti.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

„Galbūt jis labiau kalbėjo apie savo darbą korupcijos prevencijos srityje, nei labiau kažkokius konkrečius susidūrimus su korupcijos atvejais“, – Seime susirinkusiems žurnalistams antradienį sakė I.Šimonytė.

„Man kaip ir aišku, ką ministras bandė pasakyti, galbūt jam ne iki galo pavyko savo mintis korektiškai atskleisti, kad nesusidarytų nepagrįstų kaltinimų laukas“, – pridūrė ji.

Anot premjerės, ji visose ministerijose skatino korupcijos prevenciją.

„Per visą šitą trejų su trupučiu metų kadenciją nebuvo nė vieno atvejo, kai mane ministras informuotų apie jam daromą kažkokį netinkamą poveikį“, – sakė I.Šimonytė.

Po A.Anušausko išsakytų teiginių, pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda paskelbė apie ketinimus susitikti su Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros atstovais.

„STT šeštadienį pakomentavusi viešojoje erdvėje vykstančias diskusijas, pasakė pakankamai, kad aš nematau poreikio susitikti su STT vadovu, generaline prokurore ar dar kažkuo“, – kalbėjo premjerė.

„Prezidentas gali susitikti su visais pareigūnais ir kitais žmonėmis, su kuriais mato reikalą“, – teigė ji.

A.Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau patikslino, kad tokiais pasisakymais kelia nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį sakė, kad tokiais pareiškimais A.Anušauskas neatsakingai metė šešėlį ant Seimo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė šios Vyriausybės kadencijos metais nuo 2020-ųjų nepradėjusi jokių tyrimų dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų Krašto apsaugos ministerijoje.

Tarnyba teigė, kad iš KAM nėra gavusi jokios informacijos apie bandymus papirkti ministerijos darbuotojus, organizuojančius viešuosius pirkimus, ar jiems daromą spaudimą.

Ji tik nurodė, kad vasario 9-ąją iš KAM sulaukta vieno informacinio pobūdžio rašto apie Seimo nario Raimundo Lopatos pateiktus klausimus ministerijai dėl organizuojamų viešųjų pirkimų, jis vertinamas.

R.Lopata tvirtina KAM teiravęsis dėl antidroninių sistemų tiekimo Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius