-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė: metus šešėlį gynybos sistemai, reikia iš naujo pelnyti pasitikėjimą

Atsistatydinusiam krašto apsaugos ministrui konservatoriui Arvydui Anušauskui metus šešėlį dėl galimos korupcijos siekiant paveikti krašto apsaugos sistemą, Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad reikės iš naujo grąžinti pasitikėjimą gynybos skaidrumu.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tiesa yra tai, kad mestas šešėlis ir pasitikėjimo mažiau sistema, ir reikia iš naujo pelnyti pasitikėjimą, mes tuo esame susirūpinę“, – antradienį žurnalistams Seime sakė A.Armonaitė.

Atsistatydinimo pareiškimą praėjusį penktadienį premjerei Ingridai Šimonytei įteikęs A.Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Seimo opozicinės frakcijos antradienį pareiškė nedalyvausiančios premjerės inicijuotoje diskusijoje ieškant papildomų lėšų gynybai, kol iš teisėsaugos institucijų negaus atsakymų dėl viešųjų pirkimų skaidrumo krašto apsaugos sistemoje.

Apie tai antradienį per spaudos konferenciją Seime pranešė visų penkių opozicinių frakcijų atstovai – Darbo partijos, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“, Lietuvos socialdemokratų partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės.

Klausiama, ar mato galimybę susitarti dėl papildomų lėšų gynybos finansavimui, A.Armonaitė teigė, kad „dabar kaip tik yra laikas, būtent objektyviai geopolitinei realybe esant tokiai, kalbėtis, kaip finansuojame savo įsigijimus“.

„Aš visada už tai, kad kuo platesnis sutarimas būtų, ir čia ne tik partijų klausimas, bet ir verslo organizacijų, profsąjungų, NVO atstovų, kurie prie to stalo buvo ir yra keli scenarijai, kuriuos galima įvairiai modeliuoti“, – apie galimybes susitarti dėl gynybos lėšų sakė ministrė.

Ji pažymėjo, kad, nors opozicija iš principo nepritaria mokesčių kėlimui, yra pasiūlyta ir kitų variantų, Laisvės partija irgi linkusi lėšų visų pirma dairytis taupant, atsisakant biurokratinio aparato plėtimosi, viešųjų išlaidų mažinimo.

„Ten yra ne tik mokesčių kėlimas, bet ir kiti fiskaliniai pakeitimai, gyventojų pajamų mokesčio savivaldybėms perskirstymas į gynybą, kai kurios lengvatos, dabar pasakyti, mums niekas netinka, mes vieni protingi, visi kiti kvaili, aš apie opoziciją kalbu, neracionalu“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius