Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 20

A.Armonaitė siūlo susitarti dėl opozicijos lyderio Seime

Liberalė Aušrinė Armonaitė siūlo iš naujo pradėti derybas dėl opozicijos lyderio. Tokį pasiūlymą ji šią savaitę išdėstė viešai socialiniame tinkle bei šiandien vykusiame Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kalbėdama apie opozicijos darbą A.Armonaitė siūlė veikti vieningai kartu su kitomis opozicinėmis frakcijomis stabdant antikonstitucines ir antidemokratines valdančiųjų iniciatyvas.

„Matome, kad susiskaldymas ir susipriešinimas tapo nuolatine situacija, kuri mūsų niekur neveda. Aš manau, kad opozicinių frakcijų lyderiai turi padėti į šalį asmeninius nesutarimus ir pagaliau priimti sprendimą dėl opozicijos lyderio bei vieningesnio veikimo Parlamente“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Politikė siūlo opozicijos lyderį rinkti rotacijos principu, kad kiekvienos susitarime dalyvaujančios frakcijos atstovas turėtų galimybę vienos Seimo sesijos metu atlikti opozicijos lyderio funkcijas. Ji taip pat siūlo įsteigti nuolatinį opozicijos frakcijų vadovybės ir opozicijos lyderio susirinkimą, kuriame būtų aptariamos esminės iniciatyvos, kurioms reikalinga vieninga opozicinių frakcijų pozicija.

Šios kadencijos Seimo opozicija dirba be lyderio po to, kai Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) bei Liberalų sąjūdžiui nepavyko susitarti dėl šio klausimo.

Seimo statutas numato, kad jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu. Opozicijos lyderis naudojasi papildomomis opozicijos lyderio teisėmis, iš esmės jo statusas prilygsta Seimo vicepirmininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius