-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 05 24 /13:51

A.Armonaitė supyko be reikalo: Laisvės partijos pavadinimas vis dar jos ir bendražygių

Kitą savaitgalį kuriamos Laisvės partijos būsima lyderė Seimo narė Aušrinė Armonaitė feisbuke apkaltino Registrų centrą tyčia sudarius galimybę perimti rezervuotą Laisvės partijos pavadinimą. Politikės įsitikinimu, tai ne atsitiktinumas. Savo ruožtu Registrų centras nurodė, kad išskirtinių sąlygų niekam nesudaro ir informavo, kad naujam 6 mėnesiui laikotarpiui teisės į Laisvės partijos pavadinimą atiteko A.Armonaitei ir bendražygiams.
Remigijus Šimašius ir Aušrinė Armonaitė
Remigijus Šimašius ir Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Socialiniame tinkle Seimo narė pasakojo, kad pradėjus kurti partiją visus svarstytus pavadinimo variantus dar pernai lapkritį elektroniniu būdu rezervavo Registrų centre.

„Laisvės partija“ rezervacija galiojo iki 05.23 (nes saugo pusmetį, tai viešai skelbiama info). Taigi iškart iš anksto bandėme pratęsti savo teises. Ir štai tokios techninės galimybės elektroninė Registrų centro sistema neleido. Nei 23 d., nei vidurnaktį (kada logiškai keičiasi data), nei 24 d. paryčiais, nei ryte, vis neleidžia ir neleidžia. Registrų centro sistema turėjo matyti mūsų bandymus“, – pradeda istoriją A.Armonaitė.

Laisvės partijos kūrėja tikino, kad didžiausia staigmena buvo ne tai, kad Registrų centro sistema buvo nepasiekiama jos bendražygiams, o tai, kad netrukus paaiškėjo, jog tuo pat metu kažkas vardą sugebėjo perimti.

Staiga juk kažkam tiesiog PRIREIKIA to pavadinimo tą pačią dieną.

„Tai štai žinokime, kaip Lietuvoje tvarkomi reikalai. Ir nutik man taip, kad per aplinkui mane vis pasiekdavo visokios užuominos apie tai, kad dar užtaisys mums „bajerių“. Kažkas netingi skirti laiko, pasirūpinti, kad sistema neatsidarytų tiems, kam priklausė teisės, ir atsiųsti žmogų su prašymu. Nes staiga juk kažkam tiesiog PRIREIKIA to pavadinimo tą pačią dieną.

Na, tokiais primityviais būdais seni bebrai naujos politikų kartos nesustabdys. Atsarginį pavadinimą Lietuvos laisvės partija turime, o dėl tikrojo Registrų centras turės spręsti, nes kreipiausi raštu“, – rašo A.Armonaitė.

Dėl Laisvės partijos pavadinimo kreipėsi skirtingi asmenys

Registrų centras 15min nurodė, kad jokių išskirtinių sąlygų klientams nesuteikia, o sprendimus priima įvertinęs visas aplinkybes.

„Prašymą laikinai įrašyti pavadinimą į Juridinių asmenų registrą galima dviem būdais: elektroniniu būdu ir raštu. Šiuo konkrečiu atveju abiem šiais būdais per pastarąją parą iš skirtingų asmenų gavome prašymus dėl pavadinimo registravimo.

Visi gauti prašymai išnagrinėjami ir sprendimai dėl jų įtraukimo į Juridinių asmenų registrą priimami per 1 darbo dieną. Šiuo konkrečiu atveju taip ir bus padaryta – bus įvertintos visos aplinkybės ir priimtas objektyvus ir teisiškai pagrįstas sprendimas, – dėstoma atsakyme raštu.

– Užtikriname, kad Registrų centras neteikia jokių išskirtinių sąlygų klientams, savo veiklą ir paslaugų teikimą grindžia lygiateisiškumo principais.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Registrų centras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Registrų centras

Anot Registrų centro, teisės aktai nenumato galimybės pratęsti laikinai į Juridinių asmenų registrą įtraukto pavadinimo laikinos apsaugos terminą arba atšaukti į Registrą laikinai įtrauktą pavadinimą, taip pat nenumato pirmenybės teikusiam prašymą asmeniui įtraukti pavadinimą.

„Tas pats pavadinimas gali būti laikinai įtrauktas į Juridinių asmenų registrą ne anksčiau, kaip kitą dieną po 6 mėnesių termino pabaigos“, – priduriama atsakyme.

Vėliau Registrų centras informavo ir apie priimtą sprendimą: "Įvertinus visas aplinkybes, teisės į laikiną pavadinimą naujam 6 mėnesių laikotarpiui suteiktos ankstesniems šio pavadinimo savininkams."

Registrų centras neatskleidė, kas be A.Armonaitės prašė laikinai registruoti Laisvės partijos pavadinimą.

Laisvės partijos steigiamasis suvažiavimas planuojamas kitą savaitgalį, birželio 1 dieną.

Pavadinimą būsimi partijos steigėjai pasirinko šiemet balandį.

Šios politinės jėgos kūrimu užsiima Liberalų sąjūdį palikę A.Armonaitė, su visuomeniniu komitetu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ išrinktas Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir kiti liberalių pažiūrų politikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius