Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 06

A.Bilotaitė – apie Europos teismo kirtį Lietuvai ir jai skirtą įžeidimą

Lietuvos teisės normos, nesuteikiančios galimybės neteisėtiems migrantams prašyti prieglobsčio ir leidžiančios juos sulaikyti vien dėl patekimo į šalį neteisėtai, prieštarauja Europos direktyvoms, praėjusią savaitę konstatavo Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (ESTT). Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė portalo 15min video laidoje „15/15“ pabandė atremti ESTT kritiką bei įvertino Seime pastaruoju metu besipylusius įžeidimus, vienas kurių buvo skirtas ir jai.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

– Ar kartotumėte viską taip, kaip buvo padaryta prieš metus?

Manau, kad tikrai taip, nes visos šitos priemonės tikrai pasiteisino, ir šiandien tikrai galima pasakyti, kad šitas migracijos kelias, nelegalios migracijos kelias, yra uždarytas.

Yra stebima socialiniuose tinkluose ir tarp pačių migrantų yra kalbama, kad jis yra pabaigtas.

Ir tos priemonės, kurių ėmėsi Lietuva, tikrai pasiteisino. Lietuva buvo pirmoji, kuriai teko šita ataka. Mes ėmėmės priemonių, formavome tam tikrą praktiką, vėliau mūsų pavyzdžiu pasekė mūsų kaimynai, tai yra pirmiausia latviai, taip pat pasekė lenkai, žinom, kad suomiai dabar domisi mūsų patirtimi, estai taip pat – tiek teisėkūros dalykus, tiek kitus principus ir mechanizmus mūsų pareigūnų veikimo perima.

Manau, kad mes pademonstravome tikrai ryžtingą poziciją, nes šiuo atveju, kaip noriu pabrėžti, kai klausimas eina apie valstybės saugumą, man atrodo, kad čia net nėra abejonės, reikia ginti savo valstybę, čia yra pareiga ir atsakomybė.

– Jūs sakote, kad dabar tariatės su teisininkais, kaip elgtis šioje situacijoje, kaip galima pakeisti sprendimą Lietuvai naudinga linkme. Ar prieš priimdama sprendimą ekstremaliosios situacijos metu apriboti imigrantų teises Vyriausybė tarėsi su teisininkais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius