-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 04

A. Bilotaitė Islandijoje aptarė sienos su Rusija ir Baltarusija stiprinimo priemones

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį Islandijoje aptarė Lietuvos rytinės Europos Sąjungos (ES) išorės sienos su Rusija ir Baltarusija apsaugos stiprinimo priemones.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Ministrė taip pat su Islandijos pasieniečiais pasidalijo neteisėtos migracijos ir kontrabandos valdymo bei civilinės saugos stiprinimo patirtimis, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Hibridinė Baltarusijos režimo ataka ir neteisėtų migrantų antplūdis bei Rusijos karas prieš Ukrainą privertė permąstyti sienų valdymo koncepciją. Per trejus metus rytinė ES siena, kurios dalį saugo Lietuva, neatpažįstamai pasikeitė – pastatytas fizinis barjeras, įdiegtos sienų stebėjimo sistemos ir antidronų technologijos, baigiamas tiesti patrulio takas, taip pat atkuriama Pakrančių apsaugos rinktinė. Tad Islandijos kaip jūrinės valstybės patirtys mums labai vertingos“, – pranešime cituojama ministrė. 

A. Bilotaitė lankėsi Islandijos pakrančių apsaugos tarnyboje, kur susipažino su islandų naudojamomis jūros sienos apsaugos priemonėmis. Ministrė taip pat stebėjo tarptautines išminuotojų pratybas „Šiaurės iššūkis 2023“, jų tikslas – treniruoti išminuotojus neutralizuoti realiuose teroristiniuose incidentuose naudotus savadarbius ir karinius sprogstamuosius įtaisus, didelį dėmesį skiriant uosto ir jo infrastruktūros apsaugai.

Anot pranešimo, Islandija, nors nėra ES narė, bendradarbiauja su Europos ir tarptautinėmis agentūromis sienų saugumo ir teisėsaugos klausimais, dalijasi informacija ir žvalgybos duomenimis, taip prisidėdama prie kovos su tarptautinėmis grėsmėmis.

Pasak ministerijos, dėl unikalios geografinės padėties ir sudėtingo reljefo Islandija garsėja veiksmingomis paieškos ir gelbėjimo operacijoms. Nuo 2021 metų šalis prisijungė prie Jungtinės Karalystės vadovaujamų Jungtinių ekspedicinių pajėgų.

Ketvirtadienį A. Bilotaitė su Islandijos teisingumo ministre, Nacionalinės policijos vadovu, Apygardos prokuroru ir kitais pareigūnais aptars veiksmingiausias priemones kovojant su narkotikų vartojimu ir paplitimu, ypač tarp nepilnamečių ir jaunimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius