-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 28

A. Bilotaitė: palaikome Suomijos sprendimą dėl hibridinės atakos uždaryti sieną su Rusija

Lietuva palaiko Suomijos sprendimą dėl migrantų antplūdžio uždaryti paskutinį pasienio punktą su Rusija, antradienį pareiškė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Palaikome Suomijos, kuri patiria Rusijos organizuotą hibridinę ataką, nacionalinį sprendimą uždaryti visus pasienio su Rusija punktus, – BNS atsiųstame komentare sako ministrė.

„Regioniniam sprendimui kol kas poreikio nematome. Prie Lietuvos sienų šiuo metu ramu. Turime aiškius grėsmių indikatorius, pagal kuriuos ir veiksime. Stebime situaciją ir reaguosime, jei bus pokyčių“, – pridūrė ji.

Pasak A. Bilotaitės, Lietuva palaiko nuolatinį kontaktą su regiono šalimis ir realiu laiku keičiasi informacija.

Suomijos ministras pirmininkas anksčiau antradienį pranešė, kad dėl migrantų antplūdžio, kuris, Helsinkio teigimu, yra Maskvos surengta hibridinė ataka, šalis uždarys paskutiniąją savo sienos su Rusija perėją.

Uždarymas įsigalios naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį ir truks iki gruodžio 13 dienos. Uždarius pasienio punktus, prieglobsčio prašymai bus priimami tik uostuose ir oro uostuose.

Suomijoje padaugėjo prieglobsčio prašytojų, be vizų atvykstančių per šalies 1,3 tūkst. km ilgio sieną su Rusija: nuo rugpjūčio ją kirto kone tūkstantis migrantų. Daugiausia jų yra iš Artimųjų Rytų ir Afrikos.

Lietuva, Latvija ir Lenkija 2021 metais susidūrė su migrantų antplūdžiu iš Baltarusijos, dėl jo Vakarai kaltina Minsko režimą. Paskutiniu metu Lietuvos pasienyje fiksuojami pavieniai bandymai kirsti sieną, kaimyninėse šalyse – po kelias dešimtis.

Suomijos santykiai su rytine kaimyne pašlijo po jos surengtos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Balandį Maskva perspėjo, kad imsis atsakomųjų priemonių taktiniu ir strateginiu požiūriu po to, kai Suomijos sprendimą prisijungti prie NATO pavadino pasikėsinimu į Rusijos saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius