Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Bilotaitė pataisas dėl kilme įgytos pilietybės atėmimo žada dar šį mėnesį

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė dar šį mėnesį tikisi pristatyti pataisas, numatančias galimybę atimti kilmės pagrindu įgytą pilietybę, motyvuojant grėsme nacionaliniam saugumui.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Yra visiškai paruošti teisės aktai, tik dar derinamės, kokiu būdu teiksime – ar per Vyriausybę, ar per Seimą“, – BNS šią savaitę sakė A. Bilotaitė.

„Manau, kad to galima tikėtis dar šį mėnesį“, – pridūrė ji.

Apie planus keisti teisės aktus ministrė pranešė praėjusių metų pabaigoje tiriamosios žurnalistikos centrui „Siena“ paskelbus, kad du rusų milijardieriaus Romano Abramovičiaus vaikai – Anna ir Arkadijus – turi Lietuvos pasus ir galimai padėjo tėvui apeiti tarptautines sankcijas.

Lietuvos pilietybė R. Abramovičiaus atžaloms suteikta kilmės pagrindu, mat Lietuvos pilietybę turėjo milijardieriaus seneliai iš tėvo pusės.

Prezidentas Gitanas Nausėda tokius Vidaus reikalų ministerijos planus anksčiau kritikavo, pareiškęs, jog „nėra labai gerai pradėti mūsų įstatymus kaitalioti, nutaikant juos į konkretų atvejį, konkrečius asmenis“.

Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad jeigu pilietybė įgyjama siekiant apeiti tarptautines sankcijas, dėl jos atėmimo galima spręsti ir keičiant šalies įstatymus.

A. Bilotaitė dar prieš kelis mėnesius teigė, kad įstatymo pataisos baigiamos rengti, tačiau jos taip ir nebuvo registruotos.

Pasak jos, „užtruko teisinių formuluočių derinimas“, siekiant pristatyti kokybiškas pataisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius