-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 24

A.Bilotaitė: strateginių objektų apsaugai reikia daugiau investicijų

Strateginių objektų apsaugai reikia daugiau investicijų ir vienodo apsaugos standarto, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 1 Agnė Bilotaitė

Pasak jos, valstybės strateginiai objektai, tarp kurių yra nemažai energetikos įrenginių, turi būti saugomi moderniomis technologijomis, kaip ir valstybės siena su Baltarusija ar Rusija.

„Pablogėjus geopolitinei situacijai regione bei įvertinus galimas rizikas kritinės infrastruktūros sektoriuje, tokių valstybei svarbių objektų saugumas turi būti stiprinamas. Jų saugumas priklauso nuo įdiegtų modernių saugos priemonių, taip pat ir nuo investicijų dydžio“, – pranešime sakė A.Bilotaitė.

Ji penktadienį su energetikos ministru Dainiu Kreiviu aptarė kritinės infrastruktūros apsaugą ir planus ją stiprinti.

„Aptarėme poreikį ir galimybes energetikos įmonėms daugiau investuoti į saugumo užtikrinimą ir kad investicijos būtų derinamos su Viešojo saugumo tarnyba“, – teigė ministrė.

Anot jos, vien fizinio patruliavimo tokių objektų apsaugai nepakanka – būtina investuoti į pareigūnų kompetencijas.

Šiuo metu siekiama sutarti dėl kompleksinio požiūrio ir vienodo apsaugos priemonių standarto strateginės reikšmės objektuose. Kartu su Nacionaliniu krizių valdymo centru rengiamas Vyriausybės nutarimo projektas, kuriuo siūloma nustatyti grėsmių reagavimo lygius ir vienodas saugumo užtikrinimo bei reagavimo priemones.

Anot pranešimo, įvertinus karo Ukrainoje pamokas svarbu, kad Lietuvos kariuomenė įsitrauktų į strateginių objektų apsaugą dar iki karo padėties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius