Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 24

A. Bilotaitė Telšiuose aptars civilinę saugą, policijos pertvarkos klausimus

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė antradienį lankysis Telšiuose, kur aptars viešojo saugumo situaciją, civilinės saugos, policijos pertvarkos ir pareigūnų aprūpinimo klausimus.
Lukas Balandis/BNS nuotr. Agne Bilotaitė
Lukas Balandis/BNS nuotr. Agne Bilotaitė

Ministrė susitiks su Telšių, Mažeikių, Plungės ir Rietavo merais. 

Kaip pranešė ministerija, vizito Telšiuose metu bus kalbama ir apie policijos vykdomą administracinę pertvarką, kurios metu siūloma policijos veiklą organizuoti per penkis Policijos departamento struktūrinius dalinius – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų vyriausiuosius policijos komisariatus.

Kaip skelbiama, po pertvarkos policijos sistema atitiks prokuratūros ir teisminių institucijų teritorinio išdėstymo ribas.

Taip pat bus aptarti ir nepilnamečių psichotropinių medžiagų vartojimo ir platinimo prevencijos veiksmai.

Anot A. Bilotaitės, šiuolaikinės hibridinės grėsmės reikalauja vieningų visų valstybės ir savivaldybių institucijų veiksmų, užtikrinant gyventojų saugumą.

„Svarbu, kad policijai parengus rekomendacijas dėl jų taikymo ugdymo ir kitose įstaigose, būtų užtikrinama vieninga praktika. Krizinių situacijų metu turime vieningai laikytis nustatytų reagavimo algoritmų. Šiuo aspektu būtina pasitelkti ir parengties pareigūnus savivaldybėse. Savivaldybių vaidmuo įvairių ekstremaliųjų situacijų metu ypatingai svarbus“, – teigia ministrė. 

Artimiausiu metu planuojama parengti atitinkamą savivaldybių įstaigų vadovams mokymų programą ir organizuoti praktinius mokymus, į juos įtraukiant ir parengties pareigūnus.

Šių veiksmų imamasi tūkstančiams adresatų anksčiau šį mėnesį kelias dienas sulaukus laiškų su grasinimais apie bombas. Jie nepasitvirtino.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, jau apie pusė savivaldybių yra sukomplektavusios parengties pareigūnų pareigybes. Šalies mastu turės būti ne mažiau kaip 74 parengties pareigūnai – 60 savivaldybių, 14 ministerijų.

Per pusantrų metų savivaldybėse taip pat sukurtas 2,5 tūkst. priedangų tinklas, kuriose oro pavojaus atveju parinktose priedangose tilptų apie 820 tūkst. šalies gyventojų – apie 29 procentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius