-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 31

A.Brazauskas: metai buvo blogi

Pirmasis nepriklausomos Lietuvos prezidentas Algirdas Brazauskas teigia, kad 2009 metai Lietuvai buvo blogi. Tuo tarpu Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis praėjusius metus vadina išbandymų laikotarpiu, tačiau neskuba vertinti, kaip Lietuvai pavyko juos įveikti.
Vytautas Landsbergis ir Algirdas Brazauskas
Vytautas Landsbergis ir Algirdas Brazauskas / „Scanpix“ nuotr.

„Blogi. Trumpai kalbant, blogi, – paklaustas, kaip vertina praėjusius metus, žurnalistams sakė A.Brazauskas. – Nors, be abejo, mes šventėme (Lietuvos vardo minėjimo) tūkstantmetį, mes turėjome Vilnių – Europos kultūros sostinę... Tačiau jei vertintume socialiniu, ekonominiu, finansiniu aspektu, žinoma, metai buvo blogi.“

Aš negaliu vertinti, aš nesu Viešpats Dievas, – sakė V.Landsbergis.A.Brazausko nuomone, reikės „nesvietiškų pastangų“, kad Lietuva sugebėtų pasiekti tokį lygį, koks buvo 2007 metais. „Kitų metų biudžetas yra mažesnis nei šių metų. Apie kokį krizės įveikimą mes kalbame?“ – optimizmu netryško A.Brazauskas.

Tuo tarpu V.Landsbergis teigia, kad 2009-ieji buvo „egzaminų, labai didelių išbandymų metai“. Jis neskubėjo vertinti Vyriausybės darbo ir ragino sulaukti pirmųjų rezultatų. „Aš ne koks ekspertas, kad galėčiau dabar dalyti pažymius. Viskas dar nepabaigta. Kai bus pabaigta, gal tada ir įvertinimas bus solidesnis. Koks yra galutinis rezultatas, o ne kokie nors atskiri sprendimai“, – pabrėžė V.Landsbergis.

Svarbiausiu teigiamu 2009-ųjų įvykiu jis įvardino tai, jog Lietuvos prezidente tapo „geriausia kandidatė“ Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos siekį normalizuoti santykius su Rusija V.Landsbergis vertino atsargiai. „Santykiai nėra iš vienos pusės kuriami. Jeigu anoji pusė yra šiurkšti, arogantiška ir netraktuojanti mūsų kaip lygaus partnerio, koks nors pataikavimas ir nusižeminimas neduos gerų santykių“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius