-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 23

A.Butkevičius iš „Alavera“ nuomojamą „Audi Q7” žada deklaruoti pirmadienio vakarą

Socialdemokratas, buvęs premjeras Algirdas Butkevičius, nedeklaravęs, kad nuo pernai gruodžio iš nekilnojamuoju turtu užsiimančios bendrovės „Alavera“ nuomojasi 40 tūkst. eurų vertės „Audi Q7”, teigia, kad buvo blogai informuotas dėl automobilio deklaravimo ir viešųjų ir privačių interesų deklaraciją pakoreguoti žada dar pirmadienio vakarą, rašo portalas delfi.lt.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Čia buvo tiesiog klaida padaryta. Paklausiau jau buvusio patarėjo tada ir jis sakė, kad jei yra tik nuomos sutartis, kad nereikia deklaruoti. Dabar skambinau žmonai, kad atsiųstų elektroninės bankininkystės duomenis man į Strasbūrą, rekvizitus ir uždeklaruosiu. Taip, gailiuosi, kad taip nepadariau. Šiandien atsiųs rekvizitus ir eisiu susitvarkyti viešųjų ir privačių interesų deklaraciją viešbutyje“, – pirmadienį portalui kalbėjo komandiruotėje esantis A.Butkevičius.

Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą privaloma deklaruoti visus sandorius, pagal kuriuos per metus sandorio vertė yra didesnė nei 3 tūkst. eurų. Tokius sandorius privaloma deklaruoti per 30 kalendorinių dienų, o jei paaiškėja naujos aplinkybės, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas, deklaruojantis asmuo turi papildyti deklaraciją nedelsiant, bet ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas nuo aplinkybių paaiškėjimo.

BNS savaitgalį rašė kad A. Butkevičius nuomojasi ketverių metų senumo 40 tūkst. eurų vertės „Audi Q7“ automobilį iš nedidelės įmonės, kuri nei Registrų centro dokumentuose, nei viešoje erdvėje nenurodo užsiimanti automobilių nuoma. Parlamentaras teigia, jog įmonę rado apklausos būdu. Marijampolėje veikiančios bendrovės „Alavera“ vadovas neatskleidžia, kaip surado klientą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius