-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 30

A.Butkevičius: nebuvo kalbų, kad D.A.Barakauską bus siekiama išlaikyti poste bet kokia kaina

Premjeras sako nejaučiantis „tvarkiečių“ spaudimo bet kokia kaina išlaikyti poste vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską, teisėsaugai pradėjus tyrimą dėl viešųjų pirkimų ministerijoje.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak premjero, ministras bus ateistas tą pačią dieną, jei „teisėsaugos institucijų bus pasakyta, kad yra pažeidimai ministerijoj“. A.Butkevičiaus teigimu, tai nereiškia, kad bus laukiama teismo sprendimo.

„Aiškiai buvo pasakyta, jei teisėsaugos institucijų bus pasakyta, kad yra pažeidimai jo ministerijoj, iš karto jis bus atleistas. Lygiai tas buvo pasakyta ir („Tvarkos ir teisingumo“ vadovui – red.) ponui R.Paksui. Ir tame pokalbyje, kuris vakar vyko mano kabinete, nebuvo jokių kalbų, kad ten bus laikomasi kažkokių principų bet kokia kaina išlaikyti ministrą“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

„Niekas nedarė jokio spaudimo, niekas negrasino, kad pasitrauks iš koalicijos“, – taip pat sakė premjeras.

Kalbėdamas apie politinę atsakomybę premjeras pabrėžė, kad ministras tyrime nefigūruoja net kaip liudininkas. „Kol kas vadovui nėra nei jokie įtarimai (pareikšti – red.), nei liudininku įtrauktas, dėl to ir nebuvo skubėta atleisti. Yra ir politinės atsakomybės klausimas, jei bus iš karto pasakyta, kad ministerija ar jo patarėjai pažeidė įstatymus, piktnaudžiavo, tuomet ir bus politinė atsakomybė“, – kalbėjo premjeras.

Perklaustas, ar tai reiškia, jog bus laukiama, kol galimi pažeidimai bus patvirtinti teisme, A.Butkevičius atsakė: „Tikrai ne“.

Jei tyrimo metu bus paaiškėję, nors šiandien ar rytoj, kad jo patarėjams einant tam tikras pareigas ministerijoje buvo pažeisti įstatymai, nuo tos dienos nedirbs ministras

„Jei tyrimo metu bus paaiškėję, nors šiandien ar rytoj, kad jo patarėjams einant tam tikras pareigas ministerijoje buvo pažeisti įstatymai, nuo tos dienos nedirbs ministras“, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Dviem paroms sulaikyti buvęs vidaus reikalų viceministras „tvarkietis“ Algimantas Juocevičius, buvęs vidaus reikalų ministro D.A. Barakausko  patarėjas Ervinas Raistenskis, žinomas televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kuris, be kita, buvo įvardytas vienu „tvarkiečių“ kandidatų į Vilnius mero postą, taip pat viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NTService“ vadovas Peisachas Kačerginskis. Be to, pareigūnai paėmė parlamentaro Rimanto Ručio kompiuterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius