-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 10

A.Butkevičius: „Negaliu pasitikėti J.Milium ir raginu nedelsiant atsistatydinti“

Premjeras Algirdas Butkevičius, trečiadienį susipažinęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcijos prevencijos specialistų pranešimu apie rastus pažeidimus veterinarijos tarnybos veikloje, sako negalintis pasitikėti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovu Jonu Milium.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kaip rašoma STT pranešime spaudai, tyrimu konstatuoti atvejai, kai „net ir nustatę maisto produktų saugos, higienos ar ženklinimo pažeidimų inspektoriai ne visada nurodė juos pašalinti bei pateikti atitinkamų trūkumų šalinimo planą“, [...] be to, tarnybos inspektoriai ne visais atvejais priima vienodus sprendimus dėl šių pažeidimų mažareikšmiškumo. Toks STT pareiškimas sukėlė dar daugiau abejonių VMVT vadovo veikla. Negaliu pasitikėti tarnybos direktoriumi ir raginu jį nedelsiant atsistatydinti“, – pareiškė premjeras.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS teigė, jog premjerui trečiadienį popiet pavyko telefonu susisiekti su J.Milium – raginimą trauktis A.Butkevčius J.Miliui išsakė pokalbio metu.

„Susipažinus su šiandien STT viešai pateikta informacija, kyla abejonių dėl įstaigos veiklos skaidrumo, o vadovas turi prisiimti atsakomybę“, – Vyriausybės išplatintame pranešime cituojamas ministras pirmininkas.

A.Butkevičius tikisi, kad J.Milius apsispręs palikti vadovo pareigas ir tokiu būdu sumažins temos eskalavimą bei daromą žalą visai sistemai viešojoje erdvėje.

Vyriausybė trečiadienį taip pat pranešė, jog kreipsis į prokuratūrą, kad ši suteiktų daugiau informacijos apie ikiteisminį tyrimą, kuriame įtariamas J.Milius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jonas Milius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jonas Milius

Tyrimą dėl prekybos poveikiu atliekanti teisėsauga aiškinasi įtarimus, kad J.Miliaus vadovaujama Maisto ir veterinarijos tarnyba galėjo nuslėpti bakterijų užkratus šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose ir nesiėmė reikiamų veiksmų. Šiame tyrime įtarimai be J.Miliaus pateikti dar penkiems asmenims. Su bendrove „Judex“ siejamas Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Praėjusią savaitę Generalinė prokuratūra ir Specialių tyrimų tarnyba pranešė, kad patikrinus „Judex“ produkciją nepriklausomoje laboratorijoje nustatytas kelių bakterijų užkratas bendrovės šaldytuose gaminiuose. Maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė „Judex“ veiklą ir atlieka savo tyrimą.

Anksčiau Rusijos maisto saugos pareigūnai Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pranešė apie „Judex“ gaminiuose rastas listerijos bakterijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius