Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 10

A.Dulkys vakcinacijos pasą mato tik kaip bendrą visos ES projektą, dėl jo sprendimų kol kas nėra

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad dėl vakcinacijos paso vis dar daug diskutuojama ir galutinių sprendimų kol kas nėra.

„Vakcinacijos pasai turi savo ateitį, šiuo metu visos Europos Sąjungos šalys yra delegavusios savo atsakingus žmones į atitinkamas darbo grupes ir formatus, kurie nagrinėja šitą klausimą“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį kalbėjo ministras.

„Panašu, kad vakcinacijos paso ir jo naudojimo taisyklių prasmingumas yra tik tokiu atveju, jei dėl jo taisyklių ir naudojimo būtų susitarta visos ES mastu, o ne vien pritaikant jo kažkokį naudojimą nacionaliniu mastu“, – kalbėjo jis.

Ministras pridūrė vakcinacijos pasą matantis tik kaip bendrą visos ES projektą.

Trečiadienį Vyriausybė pasitarime pritarė karantino lengvinimo planui, pagal kurį atlaisvinimus planuojama daryti atsižvelgiant į naujų COVID-19 atvejų skaičių 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Taip pat – į teigiamų testų procentą.

Vyriausybė taip pat nuo ateinančio pirmadienio leido atnaujinti veiklą ne maisto prekių parduotuvėms, kurių prekybos plotas neviršija 300 kv. m bei turi tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai. Taip pat duris galės atverti gėlių prekeiviai bei grožio meistrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius