Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 10

A.Juozapavičiaus prospekto remontas – tarsi užkeiktas

Pastaruosius kelerius metus ne darbais, o žodžiais remontuojamo kraupios būklės A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos pradžios dar teks palūkėti. Nors Kauno valdžia jau rengėsi kitą antradienį suplanuotai simbolinei darbų pradžios ceremonijai, ekskavatoriai Žemuosiuose Šančiuose pasirodys vėliau.
Geriausias tuščių Kauno valdžios pažadų įrodymas – iki šiol A.Juozapavičiaus prospekto pradžioje kabanti lentelė.
Geriausias tuščių Kauno valdžios pažadų įrodymas – iki šiol A.Juozapavičiaus prospekto pradžioje kabanti lentelė. / Evaldo Šemioto/15min.lt nuotr.

Miesto savivaldybė sutartį su konkursą laimėjusia bendrove „Kauno tiltai“ pasirašė dar birželio mėnesį, tačiau gatvės rekonstrukcijos darbai negali būti pradėti dėl kitoje miesto vietoje dirbančių tos pačios bendrovės kelininkų kaltės.

Nukėlė dar savaitę

Uždarius A.Juozapavičiaus prospektą, didžioji dalis eismo srautų persikels į kita Nemuno puse einančią Piliakalnio gatvę ir tęsis per šiuo metu platinamą Jiesios tiltelį. Gegužės pradžioje eismą šiuo tiltu uždarę kelininkai jį turėjo atverti liepos viduryje. Tačiau darbai užsitęsė, dėl to stringa ir A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija.

„Prospekto rekonstrukcija turėjo prasidėti rugpjūčio 16 dieną, bet iškilo kažkokių trukdžių su Jiesios tilteliu, tad viskas nusikelia dar savaitę“, – teigė šią nemalonią naujieną iš savivaldybės administracijos darbuotojų vakar sužinojęs miesto vicemeras Kęstutis Kriščiūnas.

Pradės nuo centro pusės

Sutartyje su „Kauno tiltais“ numatyta, kad A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija truks 2,5 metų. Tiesa, K.Kriščiūnas viliasi, kad kelininkai spės apsisukti per dvejus metus. Nors konkursą skelbę valdininkai tikėjosi, kad remontas miestui atsieis iki 30 mln. Lt, į patraukliausią pasiūlymą pateikusios bendrovės „Kauno tiltai“ sąskaitą iš miesto biudžeto bus pervesti 43 mln. Lt.

Darbai A.Juozapavičiaus prospekte prasidės nuo miesto centro pusės. Kol kelininkai iš pradžių darbuosis dešiniojoje gatvės pusėje, kairiąja bus leidžiamas eismas. Planuojama, kad šiais metais prospekte vyks tik griovimo ir ardymo darbai.

Dideli planai

Planuojama, kad po rekonstrukcijos A.Juozapavičiaus prospektas išplatės iki 14 metrų, o vairuotojai naudosis 4-iomis eismo juostomis. Rekonstrukcijos metu, bus ne tik atnaujinta važiuojamoji gatvės dalis, sustiprinant pagrindą bei paklojant naują asfalto dangą. Taip pat bus sudėti granitiniai gatvės borteliai, įrengta betoninė šaligatvių plytelių danga. Prieš tiesiant naują asfalto dangą, bus rekonstruojamos požeminės komunikacijos perklojant lietaus nuotekų tinklą, rekonstruojant vandentiekį, elektros tinklus ir ryšių kabelius. Taip pat bus pastatyti nauji gatvės apšvietimo stulpai, įrengti šviestuvai, rekonstruojamas kontaktinis troleibusų tinklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius